Bijgewerkt: 28 september 2022

Deel opbrengst boek naar Johan Cruyff Foundation

Nieuws -> Informatief

Bron: Uitgeverij Tipi
14-04-2011

Sandra Blikslager, auteur van de vrolijke, handzame én nuttige gids 'Moeders langs de lijn', schenkt een deel van de opbrengst van haar boek aan de Johan Cruyff Foundation.

Sandra heeft veel bewondering voor het werk van de Johan Cruyff Foundation om jongeren, met en zonder een lichamelijke of verstandelijke beperking, te stimuleren te gaan sporten. Als liefhebber van sport en ook als moeder langs de (waterpolo)lijn wil ze daar graag een persoonlijke bijdrage aan leveren.

Sandra Blikslager Amstelveen
(Bron Uitgeverij Tipi - 2011)

Sandra Blikslager


“Ik sta helemaal achter de filosofie, dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen als ze sporten. Sport, of het nu waterpolo is of voetbal, is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom steun ik met plezier de Johan Cruyff Foundation.”

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 gestart en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die de jeugd in beweging brengt. De Foundation doet dat door sportprojecten te ondersteunen die sport en spel stimuleren, zoals de Cruyff Courts, moderne trapveldjes waar jongeren veilig kunnen sporten en bewegen.

Voetbalmoeders  Amstelveen
(Bron Uitgeverij Tipi - 2011)

De omslag van het boek: 'Moeders langs de lijn'


Voetbal is de meest beoefende sport voor jongens en meisjes in Nederland. Honderdduizenden kinderen beleven er elke dag veel plezier aan. In Moeders langs de lijn geeft Sandra Blikslager tips en adviezen voor moeders met voetballende kinderen op alle niveaus – van gelukkige amateurs tot voetbalbeloftes bij een topclub.

Haar boek is genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker 2010, als kandidaat voor de Publieksprijs. Bovendien stelt de KNVB aan voetbalclubs een speciale uitgave van Moeders langs de lijn beschikbaar in het kader van de campagne Voetbalouders staan achter hun kind om meer ouders op een positieve manier te betrekken bij het voetballen.

Over de auteur

Sandra Blikslager (1963) is hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine Damespraatjes en initiatiefnemer van Bookaccino.nl. Sport is daarnaast een grote passie van haar. Het is daarom niet vreemd dat Sandra raakvlakken zocht tussen Damespraatjes en in het bijzonder de voetbalsport. In Moeders langs de lijn komen al haar liefhebberijen bijeen. Uitgeverij Tipi is onderdeel van Totemboek en is een huis met boeken voor lezers die van aanpakken houden. Meer informatie is te vinden op www.uitgeverijtipi.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.