Bijgewerkt: 27 september 2022

De waarde van de mens

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
02-06-2010

Op maandag 21 juni 2010 wordt er wereldwijd de 'Internationale Dag van het Humanisme' gevierd. Lottie Schenk (76 jaar) vertelt aan Conchita Willems over het humanisme, de levensbeschouwing, die de mens centraal stelt. Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Humanisme gaat het gesprek over haar motivatie tot het zich inzetten voor met name vrouwen en kinderen.

Conchita Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Conchita Willems (l) en Lottie Schenk in de studio van RTV-Amstelveen


Lottie gaat in op de betekenis van het zelf denken en samen leven, het Humanistisch Verbond in Nederland en hoe hieraan in Amstelveen gestalte wordt gegeven. Andere activiteiten vanuit Humanistische Alliantie, zoals de Universiteit voor Humanistiek, het luisterend oor van Humanitas, het Humanistisch overleg Mensenrechten en het Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking komen eveneens aan bod.

Op heldere wijze wordt duidelijk, dat humanistisch leven haar inspireert tot een dynamisch en hartelijk karakter, dat onder alle omstandigheden kracht put uit de contacten met anderen. Door te luisteren naar Lottie Schenk ontdek je de waarde van het mens-zijn.

Luister elke week naar Eén… Amstelveen op de plaatselijke RTV-Amstelveen zender. Doordeweeks te beluisteren om 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag en om 13.00 uur op dinsdag en donderdag. Via internet op www.rtvamstelveen.nl   (klikken op ‘beluister radio live’), of via de radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45.

Dag van het Humanisme?

De 'Internationale Dag van het Humanisme' is een jaarlijks terugkomende feestdag en wordt over de hele wereld gevierd op 21 juni. Volgens de International Humanist en Ethical Union (IHEU), de dag is een manier om het bewustzijn van het humanisme als een filosofische houding te verspreiden over de hele wereld . Het wordt ook gezien als een dag voor alle humanisten om samen te zijn en de positieve waarden van het humanisme te bevorderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.