Bijgewerkt: 19 april 2024

De vooraf ingevulde belastingaangifte is online beschikbaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
01-03-2015

De vooraf ingevulde belastingaangifte is online beschikbaar. Voor circa 6 miljoen particulieren is de aangifte volledig vooraf ingevuld. De aangifte moet binnen zijn vóór 1 mei 2015. Mensen kunnen online aangifte doen door op de site van de Belastingdienst in te loggen via ‘Mijn Belastingdienst’. Dat is een persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Mensen die hun aangifte zonder wijziging kunnen insturen, kunnen ook de Aangifte-app 2014 gebruiken. In de app zijn dit jaar ook de hypotheekgegevens opgenomen. Hierdoor kan een grotere groep mensen hiervan gebruik maken.

Aangifte doen kan in maart én april 2015. Dit jaar krijgt men dus een maand langer de tijd om de gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Degenen die in de maand maart aangifte doen, krijgen nog voor 1 juli bericht van de fiscus. Bij de aangiften die in april binnenkomen, probeert de Belastingdienst óók voor 1 juli bericht te geven. Als de aanslag wordt opgelegd na 1 juli kan een bedrag aan belastingrente berekend worden.



Servicethema’s

Circa 500.000 mensen ontvangen een brief over verschillende servicethema’s. In de brieven staat extra informatie over onderwerpen, waarbij onbedoeld veel fouten worden gemaakt bij het invullen van de aangifte. Dit jaar zijn dat zorgkosten zoals dieetkosten, gezinshulp en medicijnen, kosten voor levensonderhoud van kinderen, buitenlandse pensioenen, buitenlands vermogen en de aftrek van kosten voor een Rijksmonumentenpand.

Uitstel van betaling

Iedereen die een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014 ontvangt, krijgt eenmalig automatisch vier maanden extra de tijd om te betalen. Hierover ontvangt men later in 2015 nog bericht. Dit geldt voor aanslagen die worden opgelegd vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaard betalingstermijn van zes weken Mensen hebben dus ruim vijf maanden de tijd om te betalen. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op de website: www.belastingdienst.nl/aangifte



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.