Bijgewerkt: 23 mei 2022

De verbouwing van het Noorddamcentrum is bijna voltooid

Nieuws -> Informatief

Bron: Bewonersplatform Bovenkerk
06-05-2022

Rob van den Helder voorzitter van het Bewonersplatform Bovenkerk meldt in Nota Bene Bovenkerk, de website van het platform, het volgende:

Parel aan de Poel
5 jaar geleden werd ik gevraagd of ik kon komen helpen met het project 'Parel aan de Poel', de verbouwing of verplaatsing van het Noorddamcentrum (NDC). Na 5 jaar is dit project afgerond en wordt op vrijdag 17 juni 2022 het vernieuwde Noorddamcentrum officieel geopend.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2022)

Rob van den Helder voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen spreekt tijdens de Nieuwjaarsreceptie
op 10 februari 2022 in het Radisson Hotel

Niets is zoals het was, alles is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant tijdens deze verbouwing aangepakt. Er zijn nieuwe installaties, een nieuwe keuken, nieuwe bar en een vergrote ontmoetingsruimte. In de grote zaal is op verzoek van de verenigingen het toneel verwijderd en de buitenkant van het pand heeft een moderne uitstraling gekregen. Heb je het gebouw nog niet van binnen gezien? Ga dan gerust even naar binnen, want alle Bovenkerkers zijn van harte welkom.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het Noorddamcentrum in het voorjaar van 2021

Vrijwilligers
Na de coronaperiode en de sluiting van het Noorddamcentrum tijdens de verbouwing is het zeker weer tijd om elkaar daar te ontmoeten. We willen het Noorddamcentrum vaker openstellen, zodat je een kopje koffie kan komen drinken, je krantje aan de leestafel kan lezen of gewoon met andere Bovenkerkers kan afspreken om lekker bij te kletsen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er nog wel vrijwilligers nodig. Lijkt jou het leuk om te helpen? Praat er eens over met Hans Pappot, de beheerder, om te kijken of dit wat voor jou is.

Dank
'Uiteraard dank voor het geduld van de buren die de afgelopen maanden overlast hebben gehad van deze verbouwing. Wij hopen dat alle Bovenkerkers trots zullen zijn op het eind resultaat, want in het nieuwe NDC zijn wij Samen Bovenkerk. Het bestuur van de stichting Bovenkerk wil daarnaast de Gemeente Amstelveen en de sponsoren van harte bedanken voor hun financiële bijdrage. De verbouwing van het NDC is namelijk mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen als eigenaar van het gebouw, met een investering van een kleine 2 miljoen euro voor de gehele verbouwing. Het VSBfonds leverde een bijdrage van 15.000 euro voor nieuwe meubilair in het NDC. Het Oranje Fonds gaf 30.000 euro voor de kosten ter vergroting van onze grote zaal, zoals de nieuwe toneel gordijnen en extra opberg ruimte voor de verenigingen. Tot slot droeg het Prins Bernhard Cultuur Fonds bij met 5.000 euro voor de nieuwe installatie van de theater verlichting en het geluid.'
Deze geweldige organisaties zetten zich in om de sociale samenhang te bevorderen ieder op hun eigen specifieke manier. Ik wens tevens iedereen een fijne vakantie.


Foto Amstelveen
((Bron Hoogeveen Architecten - 2021)

Het verbouwde Noorddamcentrum in Bovenkerk volgens de schets van Hoogeveen Architecten

Zomerfeest 2022 in Bovenkerk
Gedurende het zomerfeest in Bovenkerk op zaterdag 25 juni 2022 wordt van 11:00 – 17:00 uur de toren van de St. Urbanuskerk weer opengesteld. Onder begeleiding kan er in groepen de toren worden beklommen. Onderweg komt u het uurwerk tegen, het torenmuseum met de winnende dakleien van de actie “Kunst gaat het dak op” en het verzetshuisje uit de Tweede Wereldoorlog. Georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Noot: de torenbeklimming is niet mogelijk voor de allerkleinsten of wanneer u niet goed meer ter been bent. Er is geen lift aanwezig en er worden heel wat trappen gelopen.

Heel Bovenkerk Bakt
Iedereen kan tijdens het Zomerfeest weer meedoen aan Heel Bovenkerk Bakt. Volwassenen en kinderen. Kom jij in de top drie beste Bovenkerkse bakkers, dan ga je met een mooie beker naar huis! En de nummer één mag een jaar lang pronken met de felbegeerde wisselbeker. Alle kinderen krijgen sowieso een oorkonde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De taarten van Heel Bovenkerk Bakt op 6 juli 2019

Taart aanleveren
Zaterdag 25 juni 2022 tussen 13:30 uur en 14:00 uur kun je je taart, cake, cupcake etc. aanleveren in de tent in het Urbanuspark. Je baksel krijgt dan een nummer. De zeer deskundige jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis (Van der Hooplaan 151A in Amstelveen) beoordeelt al het lekkers. De prijsuitreiking is rond de klok van 17:30 uur. Dan weten we wie zich in 2022 de winnaar van ‘Heel Bovenkerk Bakt’ mag noemen. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het Noorddamcentrum tijdens de verbouwing op zaterdag 7 mei 2022


Aanmelden
Wil je meedoen aan Heel Bovenkerk Bakt? Stuur dan een e-mail naar lex.koot@ziggo.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Zie ook 5de Zomerfeest Bovenkerk van 2019Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.