Bijgewerkt: 18 mei 2021

De uitkijktoren ter hoogte van het Zwarte pad in Amstelveen is gereed

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
27-02-2021

Afgelopen week heeft aannemer VeenIX een uitkijkpunt gebouwd naast het Zwarte pad in Amstelveen ter hoogte van het KKC. Vanaf het uitkijkpunt kunnen bewoners en andere geïnteresseerden straks meekijken met de bouw van de verdiepte ligging van de snelweg A9. Op een andere locatie langs de A9 komt ook nog een uitkijkpunt te staan bij de Amstel rivier in Ouderkerk aan de Amstel.

Volgen bouwwerkzaamheden
Lammert Postma, omgevingsmanager A9 Badhoevedorp-Holendrecht bij Rijkswaterstaat: 'Er gaat op deze locatie de komende jaren ontzettend veel gebeuren. We leggen tijdelijke rijstroken aan, ook wel de bypass genoemd, bouwen tijdelijke bruggen, verwijderen de huidige viaducten bij het Kazernepad en de Amsterdamseweg en natuurlijk bouwen we de verdiepte ligging met drie overkappingen. En dat alles terwijl het verkeer op de A9 blijft doorrijden. Vanaf dit uitkijkpunt heb je prachtig zicht op deze werkzaamheden.'

Vergeet ook niet te kijken bij alle berichten over de voortgang van het project A9.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De uitkijktoren van Rijkswaterstaat langs het Zwarte pad in Amstelveen ter hoogte van het KKC


'Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat de bouwwerkzaamheden hinder voor het verkeer, maar met name voor de omgeving veroorzaken. Dat is helaas onvermijdelijk ondanks de maatregelen die we nemen. Door bewoners goed te informeren en te betrekken bij de bouw, hopen we dat de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 niet alleen als hinderproject gezien wordt door bewoners. Tijdens mijn werk bij de A9 Gaasperdammertunnel heb ik ervaren dat veel bewoners het interessant en mooi vinden om de bouw van dichtbij te volgen. Ze waren onder de indruk van alle techniek die erbij komt kijken, zagen het gebied veranderen en kregen veel inzicht in het wat en waarom van de bouw.. En dat is ook wat we bij de A9 Badhoevedorp-Holendrecht hopen te bereiken. Vanaf het uitzichtpunt kunnen geïnteresseerde bewoners het hele veranderproces volgen en langzamerhand het eindresultaat zien ontstaan. Ik hoop dat het op die manier een project van ons allemaal wordt' -aldus Lammert.

Rondleidingen
Het uitkijkpunt is straks ook onderdeel van de (fiets)rondleidingen. Lammert: 'Afhankelijk van de coronamaatregelen, hopen we komende zomer te starten met fietsrondleidingen en de busrondleidingen langs alle projecten van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere. Er is genoeg te zien en te vertellen, niet alleen over de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, ook over de snelwegen die al klaar zijn zoals de Gaasperdammertunnel en de A1, waar we in 2017 een hele spoorbrug verplaatst hebben en het grootste aquaduct van Europa is gebouwd.' Naar verwachting zullen de eerste rondleidingen in het voorjaar plaatsvinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.