Bijgewerkt: 20 juli 2024

De tweede nieuwsbrief van het Hospice Amsteloever

Nieuws -> Informatief

Bron: Hospice Amsteloever
26-11-2017

In de tweede nieuwsbrief van Hospice Amsteloever informeren wij belanghebbenden, betrokkenen en geïnteresseerden over de voortgang van de realisatie van het nieuwe Hospice Amsteloever in Amstelveen.

VOORTGANG REALISATIE HOSPICE AMSTELOEVER. Afgelopen juni hebben wij kenbaar gemaakt mogelijk een locatie gevonden te hebben waar we in 2018 de deuren van Hospice Amsteloever wilden openen. Gebleken is echter, dat de kosten voor deze locatie voor ons niet haalbaar zijn. Wij moesten dan ook op zoek naar een andere locatie.

Het vinden van een locatie die aan al onze voorwaarden voldoet, maar ook aan de bestemmingsplannen van de gemeente en de financiële haalbaarheid, valt niet mee. Maar op dit moment zijn we bezig met twee locaties. Beiden hebben als groot voordeel, dat daar heel veel van onze wensen gerealiseerd kunnen worden.

De ene optie is een casco-gebouw, dat inwendig nog helemaal ingericht en afgebouwd moet worden, de andere optie moet nog ontworpen en gebouwd worden. In beide gevallen kunnen veel van onze ideeën verwezenlijkt worden. We willen echt een omgeving bieden, waarbij het gevoel en de uitstraling past bij een Bijna-Thuis-Huis. Het opnieuw moeten zoeken naar een nieuwe locatie betekent ook, dat ons streven om begin 2018 de deuren te openen, niet haalbaar is.

Zodra er meer duidelijkheid is over de plaats, waar het hospice gevestigd gaat worden en over de verwachte openingsdatum zullen wij u direct informeren. Het oorspronkelijke plan was, dat in januari 2018 zou het allereerste hospice van Amstelveen geopend worden in Woonzorgcentrum Belmonte van de Stichting Brentano in Amstelveen aan de Laan van de Helende Meesters 472, maar door financiële redenen komt het Hospice Amsteloever dus daar niet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Delphinium cultivar is een geslacht van ongeveer 300 soorten overblijvende bloeiende planten in de familie Ranunculaceae, inheems op het noordelijk halfrond en ook in de hoge bergen van tropisch Afrika. In Nederland heet het bloemetje Ridderspoor. De plantkundige naam is afkomstig van het Latijnse woord voor dolfijn, omdat de knoppen van de bloem in de verte iets weg hebben van een dolfijn. Op de foto is een uitgebloeide ridderspoor te zienVrijwilligers en donateurs. Zoals ook in onze eerste nieuwsbrief is vermeld, zijn we ontzettend blij met zoveel mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden, of zich aangemeld hebben als donateur. Ook alle reacties en berichten die we hebben ontvangen over hoe belangrijk en hoe nodig het is om een hospice in Amstelveen te hebben, sterkt ons enorm bij onze plannen. Wij hadden dan ook graag gezien, dat we eerder de deuren konden openen, maar een locatie die én financieel haalbaar is én die aan onze voorwaarden voldoet, is wel de basis voor Hospice Amsteloever. Wij hopen en vertrouwen, dat wij op uw steun kunnen blijven rekenen en dat nog meer mensen zich aanmelden om hun bijdrage aan het nieuwe Hospice Amsteloever te leveren. Hospice Amsteloever gaat er komen!

Hospice? Hospice (oorspronkelijk gastenverblijf) is een soort zorgfilosofie die zich richt op de palliatie van chronisch-, terminale-, of ernstig zieke patiënten en tegemoet komt aan hun emotionele en spirituele behoeften. Palliatieve zorg is een multidisciplinaire benadering van gespecialiseerde medische zorg en verpleegzorg voor mensen met ongeneeslijke ziektes. Het richt zich op zorg verlenen aan mensen in hun terminale fase. Het moderne concept van hospice omvat palliatieve zorg voor zieken die in instellingen als ziekenhuizen, of verpleeghuizen niet meer kan worden gegeven. Het is echter ook zorg voor degenen die liever hun laatste maanden/dagen van leven in hun eigen huis zouden blijven, maar wat niet meer mogelijk is door de intensiviteit van de zorg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.