Bijgewerkt: 8 december 2023

De rijksweg A9 is vanaf 10-13 november 2023 in een richting dicht

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
09-11-2023

Vanaf vrijdag 10 november 2023 20.00 uur tot maandag 13 november 2023 5.00 uur is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel, richting Utrecht/Almere, het hele weekend open – meldt Rijkswaterstaat.

Aannemer VeenIX werkt deze weekenden onder andere aan de verbreding van de Schipholbrug, tijdelijke rijstroken bij Ouderkerk aan de Amstel en vervangt portalen op diverse locaties.

17 – 20 november: Beneluxbaan en Ouverture dicht, tramlijn 25 buiten dienst. Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot maandag 20 november 2023 6.00 uur zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers gaan via de Keerpuntweg. Ook is tramlijn 25 dit weekend buiten dienst.

Vanaf vrijdag 24 november 2023 20.00 uur tot maandag 27 november 2023 5.00 uur de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht voor doorgaand verkeer. Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel richting. Utrecht/Almere het hele weekend open. Lokaal verkeer in de richting van Schiphol/Haarlem kan het hele weekend gebruik maken van oprit 6 Aalsmeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en A4 en vice versa. Klik hier voor detailinformatie en omleidingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De bouw van het nieuwe viaduct bij de Schipholbrug schiet al aardig op. De foto is op 3 september 2023 gemaakt

Aanmeldingen laatste fietsrondleiding voor de winterstop. Tijdens de winterperiode zijn er geen fietsrondleidingen. Wilt u voor de winter nog een keer meefietsen? Meld u dan hier aan. Via deze link kunt u zich ook voor de busrondleiding aanmelding. De fietsrondleiding gaat door Amstelveen, de busrondleiding laat u de hoogtepuntne zien van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.  De bus stopt onder andere bij de Gaasperdammertunnel, met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland, bij het grootste aquaduct van Europa in de A1 en de in zijn geheel verplaatste spoorbrug.

Fietsrondleidingen Amstelveen en Ouder-Amstel. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden, zowel in Amstelveen als in Ouder-Amstel. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Over deze en andere onderwerpen vertellen wij u graag meer tijdens onze fietsrondleidingen langs de A9. > Naar de inschrijfpagina voor de fietsrondleiding in Ouder-Amstel > Naar de inschrijfpagina voor de fietsrondleiding in Amstelveen Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.