Bijgewerkt: 14 juli 2024

De provincie Noord-Holland steunt duurzame woningrenovaties

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
12-01-2015

De provincie Noord‐Holland wil de markt voor vergaande duurzame woningrenovaties in Noord‐Holland bevorderen en heeft daarvoor een subsidieregeling geopend. Deze regeling is bedoeld voor verhuurders en particuliere woningeigenaren die hun woning(en) binnen Noord-Holland vergaand laten verduurzamen naar het niveau ‘energieneutraal’, of ‘nul op de meter’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

In oktober 2009 werd het oude gebouw van zorgcentrum 'De Luwte' in het Wimbledonpark gesloopt, met het doel een nieuw moderne gebouw daar neer te zetten


De subsidie dekt 20% van de kosten bij een verbouwing vanaf € 25.000,- en bedraagt per woning maximaal € 7.000,- voor een renovatie tot het niveau ‘Energieneutraal’ en maximaal € 10.000,- voor het niveau ‘Nul op de meter’. Totaal is er € 1.000.000,- beschikbaar, waarbij de inzet is om het budget gelijk te verdelen onder verhuurders en bezitters van koopwoningen. Verhuurders mogen meerdere woningen verduurzamen, maar het maximale bedrag waar zij voor in aanmerking komen is € 50.000,-. Voor appartementencomplexen geldt ook een maximum van € 50.000,-. Nadere informatie, de uitvoeringsregeling en het aanvraagformulier zijn beschikbaar binnen het Digitaal Subsidieloket onder de Actuele subsidieregelingen.

Wat is het verschil tussen renovatie, woningverbetering en groot onderhoud?

Renovatie is hetzelfde als woningverbetering. Bij beide gaat het om het gedeeltelijk vernieuwen van de woning door veranderingen aan te brengen, of door de woning te vergroten. Het kan ook gaan om sloop, waarna op dezelfde plaats een nieuwe woning wordt gebouwd. Bij groot onderhoud gaat het om het herstel, of het vervangen van delen van de woning, waarbij het wooncomfort gelijk blijft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.