Bijgewerkt: 5 december 2021

De pendelbus 551 in Westwijk gaat vaker rijden

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen/Connexxion
02-03-2019

De nieuwe tijdelijke buslijn 551 gaat vanaf 11 maart 2019 om de 20 minuten rijden op werkdagen in Westwijk. De gemeente heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met de Vervoerregio en Connexxion. Aanvankelijk zou de bus, die vanaf 3 maart al in dienst komt, om de 40 minuten gaan rijden.

De proef van twee maanden om de frequentie van lijn 551 te verhogen, is een initiatief van de gemeente Amstelveen. Tijdens de proef wordt zorgvuldig gekeken naar het gebruik van de lijn en of de frequentieverhoging het gewenste resultaat heeft. De buslijn 551 werd in het leven geroepen vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn. Door deze werkzaamheden wordt tram 51 op 3 maart 2019 vervangen door bus 55, maar die eindigt al bij de halte Sacharovlaan. De lijn 551 zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten. Bovendien doet de lijn ook de gezondheidscentra Duizendblad, Marne en het ziekenhuis aan. Ook zorgt hij voor de verbinding tussen eindhalte Westwijk en Westwijkplein, waar op de R-Net-lijnen kan worden overgestapt.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2019)

Pendelbus 551 rijdt in Amstelveen van Ziekenhuis Amstelland via Seine en Westwijkplein naar Westwijk. Op 3 maart 2019 wordt lijn 551 ingesteld als aanvulling op lijn 55 voor de bediening van Westwijk tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn. De bus gaat 7 dagen per week iedere 20 minuten rijden tussen 7:00 's morgens en 23:00. U kunt gewoon betalen met uw OV-chipkaart bij de chauffeur zoals u gewend bent. De bus is voorzien van een rolstoelplank om een passagier in rolstoel mee te kunnen nemen


Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer is blij met de verhoogde frequentie vanaf 11 maart. 'Aanvankelijk zou de 551 om de 40 minuten gaan rijden. Wij denken dat dit niet voldoende zal zijn. Zeker niet in de spits en voor de bereikbaarheid van de gezondheidscentra. Daarom hebben wij geld vrij gemaakt om twee maanden op proef twee keer zo vaak te gaan rijden. We zijn blij dat we dit met de Vervoerregio en Connexxion hebben kunnen regelen.'

Hoe vaak en wanneer? De bus 551 gaat vanaf 3 maart zeven dagen per week rijden. De eerste week rijdt de bus om de 40 minuten. Vanaf 11 maart gaat de bus om de 20 minuten rijden op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In de avonduren tot 23.00 uur en in het weekend rijdt de bus om de veertig minuten. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur en de bus is rolstoelvriendelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.