Bijgewerkt: 30 september 2023

De oudste vrouw van Amstelveen is overleden

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
28-02-2011


Mevrouw Bernardina van Roijen-Fontaine, de oudste Amstelveense bewoonster vierde haar 106de verjaardag nog op vrijdagochtend 24 december 2010 en 2 maanden later op 24 februari 2011 is ze overleden in Amstelveen. Zij was de weduwe van Willem Karel Gerardus van Roijen.

van roijen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw Bernardina van Roijen-Fontaine


Zij was een oude bekende in Amstelveen, want in vroeger tijden heeft ze met haar echtgenoot, Gerard en hun 10 (!) kinderen aan de Amsterdamseweg 511 gewoond, in het zogenaamde 'Aemstelle' gebouw- een fraaie stadsvilla.

Zij was tot het laatst toe helder van geest volgens haar familie. De redactie van Amstelveenweb sprak regelmatig met haar en ze was inderdaad heel geestig en altijd bereid om een grapje en een praatje te maken. Gelukkig werd haar geheugen niet aangetast door de tijd.

Ze kon urenlang over haar leven praten met grote levensvreugde, hoewel fysiek was ze hulpbehoevend, maar dat was nooit een probleem voor haar, om toch haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen te ontvangen.

De redactie van Amstelveenweb.com condoleert op deze wijze ook de hele familie met het overlijden van mevrouw Bernardina van Roijen-Fontaine, de moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder en vooral een zeer vriendelijke, zorgzame lieve vrouw.

De Eucharistieviering zal worden gehouden op donderdag 3 maart 2011 om 11.00 uur in de parochiekerk Sint Augustinus, Amstelveenseweg 965, hoek Kalfjeslaan, Amsterdam.

Aansluitend neemt de familie in besloten kring afscheid van haar. Na de Eucharistieviering kunt u  in Restaurant De Veranda, Amstelveenseweg 764, Amsterdam, waar vanaf 14.00 uur condoleren. Bloemen kunnen worden bezorgd bij Uitvaartcentrum Bouwens, Startbaan 7, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.