Bijgewerkt: 27 september 2023

De oudste Amstelveense viert haar 106de verjaardag

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
24-12-2010


Mevrouw Bernardina van Roijen-Fontaine, de oudste Amstelveense bewoonster van het Woonzorgcentrum Klaasje Zevensterstraat van de Stichting Brentano Amstelveen vierde haar 106de verjaardag. Dit vond plaats op vrijdagochtend 24 december 2010, onder grote belangstelling.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De jarige wordt in de zaal gereden door één van haar dochters


Haar zeer grote familie, de kinderen, klein- en achterkleinkinderen en ook de heer Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, kwamen in het woonzorgcentrum om de dame op leeftijd te feliciteren met haar hoge leeftijd en om haar natuurlijk weer een nieuwe doos chocoladebonbons aan te reiken.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Eén van haar 4 zonen feliciteert moeder met haar verjaardag. Mevrouw van Roijen heeft 5 dochters en 4 zoons


106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De cadeaus openmaken is het leukste moment voor mevrouw Van Roijen


De 106-jarige was heel blij met het bezoek van de burgemeester, want de bonbons van vorig jaar waren al op! - aldus mevrouw Van Roijen.

Zij is een oude bekende in Amstelveen, want in vroeger tijden heeft ze met haar echtgenoot, Gerard en hun 10 (!) kinderen aan de Amsterdamseweg 511 gewoond, in het zogenaamde 'Aemstelle' gebouw- een fraaie stadsvilla.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, feliciteert de 106 jarige mevrouw Van Roijen


De familie Van Roijen was in het begin van de vorige eeuw heel bekend geworden door de vele zogenaamde 'De Witte' bioscopen met de meer dan 10 bioscoopzalen en theaters in Amsterdam. In het Oude Dorp stond ook hun bioscoop - Concordia in de Dorpstraat op nummer 3. Dat was de eerste bioscoop van Amstelveen.

106-jarige Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw Bernardina van Roijen-Fontaine: 'Ik heb geen idee waaraan ik deze hoge leeftijd heb te danken en ik weet niet wat de plannen van God zijn'. Zij is nog steeds een zeer levendige en aardige vrouw en het is verbazingwekkend, hoe scherp haar geest is en hoe oplettend zij is. Van Harte Proficiat!!


'

Mevrouw Van Royen werd overladen met bloemen en cadeaus. Haar allang volwassen kinderen, veel klein- en achterklein- kinderen feliciteerden hun liefste omaatje met een dikke zoen. Via dit berichtje feliciteert de redactie van Amstelveenweb.com ook de hele familie en wij wensen mevrouw Van Roijen-Fontaine een gelukkig en gezond 2011.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.