Bijgewerkt: 2 oktober 2023

De oudste Amstelveense viert haar 104de verjaardag

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
24-12-2008

Mevrouw Bernardina van Royen-Fontaine, bewoonster van het Woonzorgcentrum Brentano aan de Klaasje Zevensterstraat vierde haar 104de verjaardag op woensdagmiddag 24 december 2008.

Van Royen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Mevrouw van Royen is 104 jaar oud, maar ze is nog steeds geestelijk heel scherp en altijd klaar voor een praatje, of een grapje


Wethouder en loco-burgemeester Joss Tabak kwam in het woonzorgcentrum om de oude dame te feliciteren en de 104-jarige was heel blij met haar bezoek. Mevrouw Van Royen is een oude bekende in Amstelveen, want in vroegere tijden heeft ze met haar man en hun 10 (!) kinderen aan de Amsterdamseweg 511 in het zogenaamde “Aemstelle”gebouw, een fraaie stadsvilla gewoond.

Van Royen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Loco-burgemeester Joss Tabak met mevrouw van Royen


De familie van Royen was in het begin van de vorige eeuw heel bekend geworden door de vele zogenaamde “De Witte” bioscopen. Met de meer dan 10 bioscoopzalen en theaters in Amsterdam hebben Gerard van Royen en A. J. Povel een echt bioscoop imperium opgebouwd. In de bioscopen draaiden alleen 'verantwoorde films', dus geen moord, diefstal, echtbreuk werd daarin vertoond, want er werd een strenge katholieke censuur toegepast, dus de betreffende films werden of niet gehuurd, of de scènes gewoon uitgeknipt.

De bioscoop Concordia aan de Dorpstraat 3 was de eerste bioscoop van Amstelveen, opgericht in 1947 door de familie van Royen met ongeveer 250 stoelen. Concordia was in bedrijf tot 1965. Het gebouw werd in 1966 gesloopt.

Van Royen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Mevrouw van Royen met 7 van haar kinderen. Zij heeft vijf dochters en vier zoons


Haar hele familie, de kinderen, klein – en achterkleinkinderen waren ook aanwezig en het werd een gezellige middag voor iedereen. Via dit berichtje feliciteert Amstelveenweb.com ook de hele familie en wij wensen mevrouw van Royen-Fontaine een gelukkig en gezond nieuw levensjaar toe!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.