Bijgewerkt: 7 oktober 2022

De nieuwe Amstelveense afvalpas fraudegevoelig?

Nieuws -> Informatief

Bron: AVA/Gemeente Amstelveen
12-06-2018

Het blijkt dat de nieuwe afval containers in Westwijk, ook geopend kunnen worden met een willekeurige toegang-tag. Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over foutief gebruik en fraudegevoeligheid. Nadat AVA eerder mondelinge vragen heeft gesteld over dit nieuwe systeem, zal zij nu schriftelijke vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder.

De nieuwe ondergrondse restafvalcontainers in Westwijk zijn nog niet gekoppeld aan afvalpassen –meldt de gemeente Amstelveen op haar website. Dat komt doordat de gemeente verzoeken van Amstelveners om hun restafval naar een andere container te brengen nog aan het verwerken is. Dat is naar verwachting deze week gereed. Vanaf het moment dat de passen zijn gekoppeld, kunnen de restafvalcontainers uitsluitend met een afvalpas worden geopend. Dit regelen we op afstand via de computer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Afvalcontainers in Westwijk in juni 2018Elk huishouden kan dan met een afvalpas twee containers gebruiken om zo een goede spreiding van het restafval te bewerkstelligen. Er vindt geen registratie plaats van het aantal stortingen per huishouden. De nieuwe containers zijn nu in heel Amstelveen geplaatst en oude behuizingen vervangen we. De invoering van het gebruik van ondergrondse containers gaat echter fasegewijs. Westwijk is de eerste wijk, waar ondergrondse restafvalcontainers in gebruik genomen zijn. Naar verwachting zijn in november 2018 alle containers in Amstelveen in werking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.