Bijgewerkt: 5 oktober 2022

De lente van 2021 is uitgebroken

Nieuws -> Informatief

Bron: Google/Wikipedia/Amstelveenweb
21-03-2021

Doodles zijn de leuke, verrassende en soms spontane veranderingen die in het Google-logo worden aangebracht ter ere van feestdagen, jubilea en het leven van beroemde kunstenaars, pioniers en wetenschappers. Een doodle is een tekening die wordt gemaakt, terwijl de aandacht van een persoon op een andere manier in beslag wordt genomen. Doodles zijn eenvoudige tekeningen die een concrete representatieve betekenis kunnen hebben of gewoon uit willekeurige en abstracte lijnen kunnen bestaan, meestal zonder het tekeninstrument ooit van het papier te halen, in welk geval het meestal een 'krabbel' wordt genoemd.

Foto Amstelveen
(Bron Google - 2021)

De lente doodle van Google in 2021 voor de Noordelijk Halfrond van de Aarde


Doodling en krabbelen worden het vaakst geassocieerd met jonge kinderen en peuters, omdat hun gebrek aan hand-oog coördinatie en lagere mentale ontwikkeling het vaak erg moeilijk maken om hun kleurpogingen binnen de lijntekeningen van het onderwerp te houden. Desondanks is het niet ongewoon om dergelijk gedrag bij volwassenen te zien, in welk geval het over het algemeen joviaal gedaan wordt, uit verveling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De bloesem van de bomen in het Kersenbloesempark van Amstelveen op 19 maart 2021 beginnen uit te komen, maar een klein beetje warmer weer zou het proces zeker versnellen

De lente is één van de vier seizoenen en volgt op de winter\
In de gematigde streken is het de tijd van het ontwaken en ontluiken van de natuur. In de loop van een jaar veranderen de lengte van de dag (als de duur van het daglicht) en de boog van de dag van de zon (met de hoogste stand van de zon op het middaguur) afhankelijk van de breedtegraad van een plaats. Dit leidt op aarde op middenbreedten tot duidelijk onderscheiden seizoenen, die zich op beide halfronden in een jaarlijkse cyclus herhalen. Terwijl het op het ene halfrond herfst is, is het op het andere halfrond lente; de zuidelijke lente op het zuidelijk halfrond onderscheidt zich van de noordelijke lente op het noordelijk halfrond.Astronomisch gezien begint de lente met een equinox (20/21 maart op het noordelijk halfrond; 22/23 september op het zuidelijk halfrond) en eindigt ze astronomisch gezien met de zomerzonnewende (20/21 juni op het noordelijk halfrond). Meteorologisch gezien, is het meestal begin maart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.