Bijgewerkt: 6 december 2023

De internationale Vrouwendag 2021 Doodle van Google

Nieuws -> Informatief

Bron: Google/Wikipedia
08-03-2021

De jaarlijkse Internationale Vrouwendag Doodle van Google op maandag 8 maart 2021 neemt een reis door een reeks primeurs in de vrouwengeschiedenis en vestigt de aandacht op vrouwelijke pioniers die de status quo hebben uitgedaagd en de weg hebben gebaand in het onderwijs, de burgerrechten, de wetenschap, de kunst en nog veel meer.

De video Doodle brengt hulde aan deze (s)helden door de handen af te beelden die de deuren hebben geopend voor generaties vrouwen. Terwijl sommige primeurs iets spectaculairs nieuws bereiken, krijgen anderen een erkenning of recht dat al lang had moeten bestaan.

Suffragetten, academici, gouden medaillewinnaars, ondernemers en meer - de Doodle van vandaag viert de vrouwen over de hele wereld die de obstakels van hun tijd hebben overwonnen om een blijvende erfenis te creëren. Deze eersten staan op de schouders van ontelbare anderen - vrouwen die in het verleden de basis legden voor de deuren die vandaag eindelijk opengaan en de glazen plafonds die worden doorbroken. Ter ere van de pioniers van het verleden, het heden en de toekomst - Gelukkige Internationale Vrouwendag!Een Google Doodle is een speciale, tijdelijke wijziging van het logo op de homepage van Google ter ere van feestdagen, evenementen, prestaties en opmerkelijke historische figuren. De eerste Google Doodle was ter ere van de 1998-editie van het langlopende jaarlijkse Burning Man-evenement in Black Rock City, Nevada, en werd ontworpen door mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin om gebruikers op de hoogte te brengen van hun afwezigheid voor het geval de servers zouden crashen.

Latere Google Doodles werden ontworpen door een externe aannemer tot 2001, toen Page en Brin public relations-medewerker Dennis Hwang vroegen een logo te ontwerpen voor Bastille Day. Sindsdien organiseert en publiceert een team van medewerkers genaamd 'Doodlers' de Doodles.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.