Bijgewerkt: 2 maart 2024

De groep 'We Are Here' kraakt bedrijfspand in Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Ouder-Amstel/AT5
08-07-2018

Op zaterdag 7 juli 2018 is het pand Entrada 600 in Amsterdam-Duivendrecht gekraakt door de groep 'We Are Here'. Deze groep bestaat uit ongeveer 30 tot 40 personen. - meldt de gemeente Ouder-Amstel. De groep heeft eerder vergelijkbare acties uitgevoerd in Amsterdam en Amstelveen.Aan het begin van de (werk)week vindt overleg plaats met politie en het Openbaar Ministerie over de situatie. Dit pand is eigendom van Entrada-Duivendrecht Properties BV, dat hier zelf kantoor hield. De eigenaar wordt ook geïnformeerd.In de nacht van 5 juni 2018 is het kantoorpand aan de Meester Groen van Prinstererlaan 114 gekraakt in Amstelveen. De krakers behoren tot de groep We are here. De groep bestaat uit zo’n 50 personen. Zij hebben eerder in Amsterdam gelijksoortige acties uitgevoerd. De krakers beogen legaal verblijf in Nederland te verkrijgen. Het gekraakte pand aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen is op maandag 25 juni 2018 ontruimd. De leden van de We Are Here-groep zijn vrijwillig vertrokken met onbekende bestemming. De woordvoerder van de groep Khalid Joné stelde toen dat de groep liever ook niet meer te willen gaan kraken.

We Are Here is een groep vluchtelingen in Amsterdam die geen huisvesting krijgt van de overheid, maar ook niet mag werken en daarom op straat zou moeten wonen. De groep besloot de onmenselijke situatie, waarin zij moeten leven zichtbaar te maken, door zich niet langer te verbergen, maar de situatie van vluchtelingen die in Nederland buiten de procedure zitten te tonen. Dankzij de kracht van de vluchtelingen en de hulp van vele supporters bestaat de groep al zo'n 6 jaar.


Update 18 uur. 'Een woordvoerder van We are Here ontkent dat de kraakactie in Ouder-Amstel van We are Here afkomstig is. 'Dit komt niet van ons. Wij zijn op dit moment bezig met het zoeken naar een meer permanente oplossing voor onze situatie. Dit gaat om een individuele actie die niet afkomstig is van We are Here.'
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.