Bijgewerkt: 26 februari 2024

De flat Kringloop in Amstelveen wordt opgeknapt

Nieuws -> Informatief

Bron: Woningcorporatie Eigen Haard
30-10-2023

Bijna 90 % van de bewoners van een flat aan de Kringloop in Amstelveen heeft ingestemd met een uitgebreide opknapbeurt van hun woning en woongebouw. Dat betekent dat de werkzaamheden binnenkort starten. Eind 2024 is de klus klaar. De woningen zijn dan stukken energiezuiniger.

Samen met de bewonerscommissie van het gebouw aan de Kringloop 168-378 heeft woningcorporatie Eigen Haard een uitgebreid plan gemaakt voor de 106 woningen. De woningen worden flink geïsoleerd met onder andere nieuw isolerend dubbel glas, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. De ventilatie wordt vernieuwd en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen. Ook kunnen bewoners overstappen op elektrisch koken. De woningen gaan gemiddeld label naar label B. Nu is dat nog Label F.Extra hulp voor bewoners. Voor de werkzaamheden hoeven bewoners niet te verhuizen. Als het nodig is, kunnen bewoners tijdelijk naar een logeerwoning. Omdat de gemiddelde leeftijd van de bewoners hoog is zorgen Eigen Haard en de aannemer Hemubo voor extra hulp en begeleiding. Tijdens de werkzaamheden is altijd een medewerker van de aannemer beschikbaar voor de bewoners.

Onderhoud en schilderwerk. Tegelijkertijd met de verduurzaming voert de woningcorporatie onderhoud uit aan de gevel en natuurlijk het schilderwerk. Als de werkzaamheden af zijn, naar verwachting eind 2024, ziet de flat er weer piekfijn uit. En hebben de bewoners een goed geïsoleerde en comfortabele woning. Voor meer informatie, ga naar https://www.eigenhaard.nl/projecten/kringloop-168-372/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.