Bijgewerkt: 14 juli 2024

De eerste Elsrijklezing op 19 april 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Stadsdorp Elsrijk
03-04-2023

Stadsdorp Elsrijk organiseert in samenwerking met Boekhandel Blankevoort op woensdag 19 april 2023 de eerste Elsrijklezing. Acteur, fotograaf en schrijver Thom Hoffman zal in gesprek gaan over zijn boek Indië, betovering en desillusie.

Foto Amstelveen
(Bron Stadsdorp Elsrijk - 2023)

Thom Hoffman, pseudoniem van Thomas Antonius Cornelius Ancion (1957), is een geschiedschrijver, acteur en fotograaf en de omslag van zijn boek ' Indië, betovering en desillusie' - een persoonlijke zoektocht naar een verborgen geschiedenis

Boek Indië, betovering en desillusie. Hoffmans jarenlange zoektocht naar het werkelijke Indië, vanaf het begin van de VOC tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië, vindt zijn eindpunt in dit boek. ‘Boven mijn jongensbed hing een Sumatraanse tijger.’ Zo begint Thom Hoffmans fascinerende en beeldende reis door de tijd. Onder een imposante tijgerkop droomde hij als 13-jarige over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Oma en opa overleden kort na elkaar. Hoe was hun leven in Indië geweest? Omdat Thom zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging hij op zoek naar antwoorden.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie; een geschiedenis die ver uitstijgt boven familieverledens. Het boek kan ter plaatse worden aangeschaft en zal gesigneerd worden door Thom Hoffman. Adres: Graaf Aelbrechtlaan 138, 1181 SZ AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.