Bijgewerkt: 4 maart 2024

De draaibrug bij Schiphol wordt tijdelijk afgesloten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
16-03-2011

Om de aansluiting N201 richting de A9 te verbeteren, wordt de Burgemeester Colijnweg over de Ringvaart aangepast. Deze aanpassing maakt een fietstunnel bij de Schipholdraaibrug noodzakelijk. De werkzaamheden aan de fietstunnel starten in de week van 21 maart 2011. De brug wordt afgesloten voor al het verkeer en er zijn omleidingsroutes ingesteld. Rond de zomer zijn deze werkzaamheden afgerond.

Draaibrug  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De draaibrug over de Ringvaart bij Schiphol-Oost


Fietstunnel onder de Schipholdraaibrug

In de huidige situatie moeten (brom)fietsers de Burgemeester Colijnweg oversteken. Voor dit (brom)fietsverkeer wordt nu een fietstunnel gebouwd, die onder de Schipholdraaibrug doorgaat. De werkzaamheden aan de fietstunnel zijn zeer complex. Voor de veiligheid van zowel de wegwerkers als het (fiets)verkeer is daarom besloten de Schipholdraaibrug voor al het verkeer af te sluiten. De werkzaamheden starten in de week van 21 maart en zijn rond de zomer van 2011 klaar.


Grotere kaart weergeven De burgemeester Arie Colijnweg bij het Amsterdamse Bos met de draaibrug

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt voor het fietsverkeer een pontverbinding ingesteld. Deze pont vaart tijdens werkdagen tussen 06:00 uur en 19:00 uur. Daarnaast zal de dienstregeling van buslijn 622 van Connexxion (de ‘winterbus’) worden verlengd tot aan de zomervakantie. Autoverkeer dat de Ringvaart wil passeren, wordt omgeleid via de Bosrandbrug om vanaf daar de weg te vervolgen. De huidige werkzaamheden aan de Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos worden voor 21 maart afgerond. De omleidingen worden met borden aangegeven.

N201+

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio.

Een onderdeel van het Masterplan N201+ is het project ‘Aansluiting A9’, waar de provincie Noord-Holland eind 2010 mee gestart is. Een belangrijk deel bij dit project is het ombouwen van de Burgemeester Colijnweg naar een nieuwe oprit naar de A9.  Kijk voor actuele informatie op de website www.N201.infoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.