Bijgewerkt: 26 september 2022

De charme van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel op NPO2

Nieuws -> Informatief

Bron: EO
25-04-2017

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. Kijk van maandag 8 t/m donderdag 11 mei 2017 naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. Net onder Amsterdam vinden we de plaatsen Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. Amstelveen is een gezellige stad met een groen randje en Ouderkerk is het mooie waterrijke dorp nabij onze hoofdstad. Onze presentatoren gaan op bezoek bij bijzondere bewoners van deze plaatsen. Mirjam vaart mee op de ‘Jan Coevert veer’ die Amstelveen met Ouderkerk verbindt, en heeft een mooi gesprek met de initiatiefnemer. Het Amsterdamse Bos is de trekpleister in deze omgeving, ieder jaar bezocht door 6 miljoen mensen. Stadsecoloog Martin Melchers laat zien wat dit bos zo bijzonder maakt. Hella bezoekt de begraafplaats Beth Haim. Historica Jo Blom weet veel te vertellen over deze laatste rustplaats van Portugees-Joodse burgers. Verder heeft Henk bijzondere ontmoetingen op de bank; deelt Hella Geloof, Hoop en Liefde uit; en gaat Mirjam op zoek naar geloof in huis.De gewone dingen. Het vertrouwde NPO 2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5. Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/ghl

NPO 2 (eerder Nederland 2 en TV 2) is een van de drie televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep. De zender is in oktober 1964 opgericht en zou zich vanaf eind jaren 1980 vooral profileren als een zender met vooral veel sport, amusement en belangrijke evenementen. Tegenwoordig zijn deze onderdelen te vinden op NPO 1. NPO 2 profileert zich tegenwoordig als de 'verdiepende' zender, voor de 'geïnteresseerde kijker'. Kunst, cultuur, politiek, samenleving en religie zijn vaste factoren voor NPO 2. De zender behaalde in 2008 een marktaandeel van 7,1%, en was daarmee in kijkerspubliek de vijfde zender van Nederland. Netmanager sinds 1 oktober 2012 is Gijs van Beuzekom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.