Bijgewerkt: 27 september 2022

De basculekelder van de brug van Ouderkerk aan de Amstel is afgezonken

Nieuws ->

Bron: Provincie Noord-Holland
25-08-2021

De basculekelder van de nieuwe Brug Ouderkerk is naar zijn definitieve plaats in de Amstel geduwd. De basculekelder maakt onderdeel uit van de nieuwe brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Sinds mei is de kelder aan de oever bij de brug opgebouwd. Op 20 augustus 2021 is de kelder verplaatst en in de Amstel afgezonken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De N522 is de verbindingsweg tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen die via de Brug Ouderkerk aan elkaar zijn verbonden. De brug over de Amstel stamt uit 1936 en is hard aan vervanging toe. KWS Infra Amsterdam-Utrecht werkt hier (in opdracht van Provincie Noord-Holland), samen met Van Hattum en Blankevoort en Hollandia, in de combinatie Brug Ouderkerk (BOK) aan de vervanging van de oude brug, de plaatsing van een nieuwe tweede brug en een verbetering van de verkeerssituatie. De foto is van 12 juni 2021


Een basculebrug is een beweegbare brug, waarvan het brugdek open en dicht gaat door draaiing om een horizontale as haaks op de rijrichting en evenwijdig met het wegdek van de brug. De brug is uitgevoerd als een bascule met aan de ene kant van het draaipunt het brugdek en aan de andere kant het contragewicht. Bekijk de video, waarin het allemaal wordt uitgelegd.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.