Bijgewerkt: 19 april 2021

De Vereniging Sloop de Bunker mag meepraten over monumentenstatus

Nieuws -> Informatief

Bron: RTV-A/Vereniging Sloop de Bunker
26-11-2018

Al bijna twee en een half jaar staan de Vereniging Sloop de Bunker en de gemeente Amstelveen lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie rond de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg – meldt RTV-Amstelveen. De gemeente wilde eerder de bezwaren tegen de monumentale status niet behandelen. De vereniging Sloop de Bunker is daartegen in beroep gegaan en volgens Eddy Boorsma, voorzitter van de vereniging heeft de Raad van State op 14 november 2018 de Vereniging Sloop de Bunker in het gelijk gesteld.


Kijk en luister naar het korte fragment van RTV-A met uitleg door Eddy Boorsma


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Eddy Boorsma, voorzitter van de vereniging vertelde onder andere tijdens het interview met RTVA op 23 november 2018: 'Hoe is het mogelijk dat een bewoner van Amstelveen naar de Raad van State moet om met de gemeente in een discussie te komen, dat is toch absurd! De bal ligt nu bij de gemeente, bij de burgemeester en de wethouders'


De vereniging mag meepraten over de vraag of de nazi-bunker terecht een monumentenstatus heeft verkregen. Dit besluit komt bijna 2 1/2 jaar nadat de monumentenstatus is verleend en nadat de gemeente meer dan 43.000 euro publiek geld aan advocaatkosten heeft uitgegeven, om maar niet te willen praten met de inwoners. En dit alles vanwege het plan van een fotograaf uit 2015. Lees verder het artikel op de website van de Vereniging Sloop de Bunker: Hoe zat het ook alweer?
Lees hier de hele uitspraak van de Raad van State d.d. 14 november 2018.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.