Bijgewerkt: 2 december 2021

De Vakantiebieb-app doet het goed met 300.000 downloads

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-08-2014

Ruim 300.000 jeugdtitels werden deze zomer al gedownload met de 'VakantieBieb-app'. De landelijke bibliotheken bieden met deze gratis app een leespakket aan voor jong en oud. Naast jeugdtitels en e-boeken voor volwassenen zitten er nu ook tijdschriften in de app: van Libelle tot Hard gras, van Autoweek  tot Fashionista. Daarnaast is hij uitgebreid met Dominicus-reisgidsen, Wat & Hoe-taalgidsen en een zakboek met medische termen in allerlei talen. “Geschikt voor een brede doelgroep dus. Een bewuste keuze; de app is immers ook gratis te downloaden voor mensen die niet lid zijn van de bibliotheek”, licht Victor van Honk van de Bibliotheek Amstelland toe.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Digitale boekenplank voor e-books op een tablet


Vorige zomer stond de teller op 535.000 downloads. Nu zijn er halverwege de zomerlees-periode alleen al 300.000 jeugdboeken gedownload. Dit voorjaar hebben de gezamenlijke bibliotheken de basisscholen gevraagd om hun leerlingen te stimuleren, door gebruik te maken van posters en een kaartencampagne, om de VakantieBieb-app te downloaden (Apple en Android). Op die kaart kunnen kinderen invullen welk boek ze hebben gelezen en wat ze ervan vonden. De origineelste inzenders kunnen hiermee een mini iPad winnen.

Inmiddels zijn er landelijk honderden reacties binnen. Uit de tekeningen en geestige inzendingen blijkt, dat kinderen nog steeds met veel overgave en plezier lezen. Van Honk: “Een van de opvallendste reacties kwam van een 9-jarig meisje, dat vertelt dat ze ‘dislexi’ heeft maar toch graag leest en genoten heeft van het Leven van een loser. Ze vertelt, dat ze het kon lezen omdat ze in de app het lettertype Dyslexie kon instellen. Daar word je toch blij van?”.

De VakantieBieb is nog t/m 31 augustus 2014 beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Meer informatie op www.vakantiebieb.nl. Top 5 meest gelezen jeugdtitels VakantieBieb-app: Het leven van een loser van Jeff Kinney (De Fontein), De regels van Floor van Marjon Hoffman (Zwijsen), De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas (De Fontein) Hup Fien! Van Harmen van Straaten (Leopold). De wilde kippenclub van Cornelia Funke (Querido).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS