Bijgewerkt: 5 oktober 2022

De VakantieBieb van 2016 gaat open

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
26-05-2016

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd gaat de VakantieBieb al in juni 2016 open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli. Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden, zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

Titels voor kinderen. De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische boeken. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld helemaal opgaan in het verhaal Iep! van Joke van Leeuwen of raadsels oplossen en moppen lezen in Nog een mop? van Erik van Os. Kinderen tussen 9-12 jaar kunnen wegdromen bij de avonturen van Samuel en Tess in Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz. Ook jongeren ouder dan 12 jaar kunnen een keuze maken uit diverse leuke e-books en mogen misschien al een enkel volwassen boek lezen. En dat doen ze graag: ‘Ik vind de vakantieapp super leuk, want nu mag ik wel op de tablet en anders niet.’ (Ingestuurde reactie op VakantieBieb 2015.)

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De virtuele boekenkast in de VakantieBieb-app


Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet, of smartphone lezen. Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Ook ruime keuze voor volwassenen. Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om dertig titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d.
Heijden met De helleveeg; Youp van 't Hek in Nederland volgens Youp; en Cruise van Suzanne Vermeer. Lezen zonder internet. De app is gratis te downloaden op een tablet, of smartphone via de App Store, of Google Play.

De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). ‘[Mijn dochter] (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad! – een blije moeder.’ VakantieBieb kinderen: 1 juni t/m 31 augustus 2016, VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2016Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.