Bijgewerkt: 21 juli 2024

De St. Urbanus Chocolade is vanaf 1 mei 2019 te koop

Nieuws ->

Bron: Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
03-05-2019

Een nieuwe actie voor de herbouw van de St. Urbanuskerk is per 1 mei 2019 van start gegaan. Deze actie, de St. Urbanus Chocoladereep in drie smaken, melk, puur en wit is de nieuwste en de lekkerste versnapering die in diverse winkels te koop is. De komende weken worden er nog meer verkooppunten bekend gemaakt, zie onze website, www.helponsuitdebrand.com voor adressen en openingstijden, maar u kunt ze vanaf nu al kopen en proeven bij: St. Urbanuskerk pastorie - Venstra Boekhandel Stadshart – Restaurant Silversant – Noorddamcentrum – Verfwinkel Regelink- de Boemerang Bovenkerk – Kapper Jan Bartels – Museum Jan van der Togt – Loogman Tanken en Wassen Aalsmeer – AH Westwijk – van af 3 mei AH Maalderij.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2019)

St. Urbanus chocoladereepjes


De St. Urbanus Chocoladereep kost € 5,00 per stuk, waarvan meer dan € 3,00 bestemd is voor de herbouw van de St. Urbanuskerk. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Martinez Amstelveen, Pré Printshop Almere, Reijnenmedia Amstelveen, Joram Hibbel Graphic Design, de Boemerang en AtelierTheo van den Helder. Let op onze speciale St. Urbanus Chocolade fietskar, die u overal kunt tegenkomen, in heel Amstelveen.

Deze Chocolade fietskar moet onze 'Louis Vuitton' worden en de 'Amstelveense Notre Dame' aan de Poel laten herrijzen als Parel aan de Poel!! De St. Urbanus Chocolade fietskar komt ook graag uw bestelling bezorgen, bel 06-27886966 of e-mail: chocolade@helponsuitdebrand.com Chris van den Helder zal uw bestelling opnemen.

Door verkoop van de St. Urbanus chocoladereep draagt u bij aan de herbouw van het rijksmonument. We willen vier doelen realiseren: minder energieverbruik, goede toegankelijkheid mindervaliden, een goede verstaanbaarheid en een sfeervol uitgelichte toren.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2019)

De St. Urbanus Chocoladereep kost € 5,00 per stuk, waarvan meer dan € 3,00 bestemd is voor de herbouw van de St. Urbanuskerk


De St. Urbanus chocoladereep is verkrijgbaar in de smaken melk, puur en wit. Dit is te zien door de uitsparingen in de verpakking en aan het etiket aan de achterzijde. Voor verkooppunten is een T-standaard beschikbaar, waar 24 repen op kunnen liggen. Wij adviseren om twee stapels melk, één puur en één wit neer te leggen. Chocolade kan langer dan een jaar bewaard worden, zie de 'tenminste houdbaar tot' aanduiding op de achterzijde van de verpakking. Bewaar de reep ingepakt op een droge, donkere plaats. Leg chocolade niet in de koelkast. Een temperatuur tussen de 18 °C en 21 °C is ideaal.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2019)

De St. Urbanus Chocolade fietskar komt ook graag uw bestelling bezorgen


Waar doen we het voor? Op zaterdagavond 15 september 2018 werd de St. Urbanuskerk in Bovenkerk getroffen door een grote brand. Hierbij werd het kerkgebouw met zijn unieke interieur grotendeels verwoest. Dit rijksmonument van architect Pierre Cuypers is goed verzekerd en wordt opnieuw opgebouwd. Daarbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen, waarvan de kosten niet gedekt worden door de verzekeraar. Met uw hulp willen wij 4 doelen realiseren die begroot worden tussen de € 285.000 en € 550.000. Een totaalpakket aan maatregelen om activiteiten comfortabel te kunnen bijwonen.

Energie: Verwachte investering € 150.000,- tot € 250.000,-. De St. Urbanuskerk had veel last van vallende koude vanwege gebrek aan isolatie en het ontbreken van voorzetramen voor het glas-in-lood. De kerk was ook gevoelig voor tocht. Daarnaast dienen we een stap te maken in het gebruik van duurzame energie.Toegankelijk: Verwachte investering € 100.000,- tot 200.000,- De St. Urbanuskerk is met de vele trappen en hellingbaan moeilijk bereikbaar voor mindervaliden. De nieuwe kerk dient voor iedereen toegankelijk te zijn en niemand uit te sluiten. Ook goed bereikbare invalidentoiletten en spreekkamers voor vrijwilligers horen hierbij.

Verstaanbaar: Verwachte investering € 25.000,- tot 70.000,- De St. Urbanuskerk heeft een akoestiek met een lange galm. Vanwege het veelzijdige gebruik dienen voorzieningen te worden aangebracht voor de verstaanbaarheid en muziek- en toneeluitvoeringen. Een goede ringleiding mag niet ontbreken.

Sfeervol: Verwachte investering € 10.000,- tot 30.000. De verlichting van de toren is aan vervanging toe. Tegelijkertijd willen we de toren meer sfeervol verlichten. De St. Urbanustoren is het meest kenmerkende gebouw van heel Amstelveen en omstreken. Dat willen we laten zien en daar zijn we bijzonder trots op!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.