Bijgewerkt: 4 maart 2024

De Noord-Hollandgroep ontvangt de eerste Landsbanki-betaling

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
05-01-2012

Alle overheden uit de Noord-Hollandgroep die een claim hebben bij het IJslandse Landsbanki krijgen op 5 januari 2012 een deel van hun geld terug. In totaal is bijna € 54 miljoen beschikbaar voor deze 16 overheden. Dit bedrag wordt verdeeld naar rato van de toegekende vordering.

Voor de provincie Noord-Holland gaat het bij deze eerste uitkering om een bedrag van ruim € 25 miljoen. Verdere uitbetalingen volgen op termijn, omdat een aantal activa uit de boedel van Landsbanki door de bewindvoerders nog te gelde moeten worden gemaakt.

Noord-Hollandgroep?

De Noord-Hollandgroep bestaat uit de provincie Noord-Holland, de gemeenten Asten, Amstelveen, Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Goes, Graafstroom, Naarden, Opmeer, Pijnacker-Nootdorp, Texel, Veere en Zundert, het waterschap Roer en Overmaas, de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden en Samenwerking Belasting en Waarderen.

Gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen heeft drie deposito's uitstaan bij Landsbanki ter waarde van € 15 miljoen en nu krijgt de gemeente € 4.820.789,70 terug.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.