Bijgewerkt: 4 maart 2024

De Noord-Hollandgroep krijgt meer geld terug uit IJsland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
14-03-2012

Alle overheden uit de Noord-Hollandgroep die een claim hebben bij het IJslandse Landsbanki krijgen meer geld terug. De laatste financiële gegevens geven aan, dat de boedel van Landsbanki meer waard is dan eerder werd geschat. De totale waarde bedraagt nu 95% van het verschuldigde bedrag. Dit geldt voor de schuldeisers met een voorrangspositie, zoals de Noord-Hollandgroep.

€ 77,5 miljoen

Voor de provincie Noord-Holland betekent het, dat zij in totaal € 77,5 miljoen terugverwacht in plaats van € 57,7 miljoen. Het gaat om 95% van € 81,6 miljoen (€ 78 miljoen en de toegevoegde rente tot 22 april 2009).

euro  Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Alle overheden uit de Noord-Hollandgroep die een claim hebben bij het IJslandse Landsbanki krijgen meer geld terug


Alle overheden uit de Noord-Hollandgroep die een claim hebben bij het IJslandse Landsbanki hebben begin 2012 een deel van hun geld teruggekregen. In totaal was bijna € 54 miljoen beschikbaar voor de 16 overheden.

Voor de provincie Noord-Holland ging het bij deze eerste uitkering om een bedrag van ruim € 25 miljoen. Verdere uitbetalingen volgen op termijn, omdat een aantal activa uit de boedel van Landsbanki door de bewindvoerders nog te gelde moeten worden gemaakt.

De Noord-Hollandgroep bestaat uit de provincie Noord-Holland, de gemeenten Asten, Amstelveen, Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Goes, Graafstroom, Naarden, Opmeer, Pijnacker-Nootdorp, Texel, Veere en Zundert, het waterschap Roer en Overmaas, de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden en Samenwerking Belasting en Waarderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.