Bijgewerkt: 18 mei 2021

De HEMA Foundation start met voorleesmiddagen voor kinderen

Nieuws -> Informatief

Bron: HEMA
09-07-2018

Wil je leren voorlezen aan je (klein)kind? Een brief schrijven? Een e-mail typen? Dat kan, met HEMA! Afgelopen week op 29 juni 2018 lanceerde HEMA de onafhankelijke HEMA Foundation die zich o.a. inzet voor taalvaardigheid. De eerste activiteit is een voorleesmiddag op 11 juli 2018 in meer dan 75 HEMA-winkels door heel Nederland. In 14 HEMA filialen in Noord-Holland lezen medewerkers, winkelmanagers en trouwe klanten op woensdagmiddag een verhaal van Jip & Janneke voor. Daarnaast kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar samen met hun familieleden aan de slag met taalspelletjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het beeld 'Het Zwijntje' voor de ingang van de HEMA in Amstelveen


2,5 miljoen laaggeletterde Nederlanders. Goed kunnen lezen en schrijven heeft een positief effect op je arbeidskansen, gezondheid en sociale situatie. 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier echter grote moeite mee. Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Daarom wil HEMA Foundation samen met partners een gezinsaanpak ontwikkelen om die vicieuze cirkel te doorbreken. Ook wil de foundation laaggeletterdheid bespreekbaar maken door de kracht van HEMA in te zetten, namelijk het bereiken van 90% van Nederlanders via haar winkels en communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld door het organiseren van bewustwordingscampagnes en taalactiviteiten in HEMA-filialen. 'De aanpak van laaggeletterdheid werkt alleen als het dichtbij mensen gebeurt en met de mensen zelf. De HEMA Foundation staat voor inclusiviteit en dat is iets, waar ik me graag hard voor wil maken' - aldus Prinses Laurentien.

Locaties: HEMA filiaal Heiloo, Amsterdam (Nieuwedijk en Buikslotermeerplein), Slotermeer, Osdorp, Haarlem (Rivieradreef), Hilversum (Kerkstraat), Zaandam (Gedempte Gracht), Bussum, Amstelveen, Den Helder, IJmuiden, Beverwijk en Muiden. Afgelopen week heeft HEMA de ‘HEMA Foundation’ gelanceerd. Een stichting die zich onder andere inzet voor taalvaardigheid (laaggeletterdheid). Goed kunnen lezen en schrijven kan een grote positieve impact hebben op het dagelijkse leven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier grote moeite mee. De HEMA Foundation stimuleert lezen en schrijven door het organiseren en ondersteunen van taalactiviteiten voor jong en oud. Zoals deze voorleesmiddag voor kinderen en hun familie. HEMA Amstelveen: Binnenhof 8, 1181 ZG AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.