Bijgewerkt: 20 juli 2024

De Gouden Eeuw in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Historisch Museum Ouder-Amstel
29-09-2013

Op vrijdag 4 oktober 2013 vindt de aftrap plaats voor een nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum Ouder-Amstel. Dit gebeurt aan de hand van een feestelijk programma. Om 15.30 uur spelen Mieke van Loon (cello) en Irene Duijne (piano) barok muziek in de Amstelkerk.

Om 16.00 wordt op dezelfde locatie de tentoonstellingsfilm vertoond. Deze film gaat in op het historische Ouderkerk aan de hand van hedendaagse beelden. De film is gemaakt door Marlies Pennings. Het programma in de Amstelkerk is vrij toegankelijk.

amstelkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2002)

De Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel


Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen verricht aansluitend voor genodigden de officiële opening van de tentoonstelling. Vanaf 5 oktober 2013 kan de expositie worden bezocht. Blikvanger is het onlangs aangekochte schilderij van Jacobus Storck.

Tevens wordt de nodige aandacht geschonken aan het leven en werk van deze schilder en de restauratie van het schilderij. Verder zijn 17e eeuwse prenten van de nabije omgeving en  archeologische vondsten te zien. Kijk voor meer informatie op www.museumouderamstel.nl Adres: Kerkstraat 11 1191 JB Ouderkerk aan de AmstelAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.