Bijgewerkt: 15 april 2021

De EU Commissie ondertekent contract voor 300 miljoen doses coronavaccin

Nieuws -> Informatief

Bron: Europese Commissie
11-11-2020

In Brussel op 10 november 2020 maakte Ursula von der Leyen de voorzitter van de EU Commissie de goedkeuring van het contract voor vaccins met Pfizer en BioNTech bekend. Von der Leyen: 'Een veilig en effectief vaccin is onze beste kans om het coronavirus te verslaan en terug te keren naar ons normale leven. De afgelopen maanden heeft de Europese Commissie onvermoeibaar gewerkt aan het veiligstellen van doses potentiële vaccins.

Foto Amstelveen
(Foto Etienne Ansotte © European Union 2020)

Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie


En morgen (11 november 2020) geven we toestemming voor een contract voor maximaal 300 miljoen doses van het vaccin dat is ontwikkeld door het Duitse bedrijf BioNTech en Pfizer. Dit is het meest veelbelovende vaccin tot nu toe. Zodra dit vaccin beschikbaar is, is ons plan om het snel in te zetten, overal in Europa.

Dit wordt het vierde contract met een farmaceutisch bedrijf om vaccins aan te schaffen. En er zullen er nog meer komen. Want we moeten een brede portefeuille van vaccins hebben op basis van verschillende technologieën. We zijn al begonnen met de voorbereiding van nationale vaccinatiecampagnes met de lidstaten. We zijn er bijna. Laten we in de tussentijd voorzichtig zijn en veilig blijven.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.