Bijgewerkt: 25 juni 2024

De Dromensite is gelanceerd in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Nationaal Comite Inhuldiging
02-04-2013

Leerlingen van de Willem-Alexanderschool in Amstelveen, een vader en een oma van enkele leerlingen hebben vandaag als eersten hun droom voor de toekomst van ons land op de Dromensite www.deeljouwdroom.nl  geplaatst.

Ze deden dit tijdens de officiële lancering van de website die op initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging is opgezet en door de Nationale Postcode Loterij mogelijk is gemaakt. Iedere inwoner van ons Koninkrijk die een verrassende, inspirerende en begrijpelijke droom heeft voor ons land, kan deze tot en met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april uploaden.

50 dromen komen in een boek dat op 5 september 2013 aan de Koning en Koningin wordt aangeboden. Het boek is beschikbaar voor alle huishoudens, zowel in de vorm van een e-book, als een papieren versie. Binnenkort wordt duidelijk, hoe iedereen kan aangeven hoe men het e-book, of papieren boek wil ontvangen. De verspreiding van het papieren boek zal in ieder geval via de boekhandel gaan.

Dromensite Amstelveen
(Bron Droomloket - 2013)

De flyer van de Dromensite


Hans Wijers, voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging, legde tijdens de lancering uit, dat de vorm waarin een ieder zijn wens op de Dromensite kan zetten, volledig vrij is. “Je kunt iets schrijven, tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen of spelen.

Maak je bijdrage digitaal en met enkele muisklikken kun je je droom delen met iedereen op de site. Wij hopen, dat op 30 april, als de Dromensite sluit, er een staalkaart van ambities, dromen, wensen en hoop voor Nederland is ontstaan die ter inspiratie dient voor elkaar en onze nieuwe Koning.”

Gratis Droomboek

Roland van der Vorst, binnen het Nationaal Comité Inhuldiging verantwoordelijk voor de Dromensite, keek alvast vooruit naar 5 september. “Een aansprekende jury, waarin onder meer Wendy van Dijk en Paul Schnabel plaatsnemen, kiest uit alle dromen er vijftig uit, die in een bijzonder Droomboek mooi worden gebundeld.

Dit boek zal als aandenken aan de inhuldiging en ter blijvende inspiratie voor alle huishoudens gratis beschikbaar komen. En de mensen van wie een droom in het boek is opgenomen zijn eregasten bij de officiële overhandiging aan de Koning en de Koningin. De gekozen dromen worden vanaf 5 september tot en met begin november bovendien als expositie tentoongesteld op Museum Paleis Het Loo.”

Veel steun voor het initiatief

Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcode Loterij: “Wij hebben dit initiatief graag omarmd. Het is een bijzonder moment om vooruit te kijken en bij te dragen aan de toekomst van ons land. Het is ook mooi om te zien, dat de media, bedrijven en goede doelen organisaties die wij steunen hun steentje willen bijdragen om zo veel mogelijk dromen met elkaar te kunnen verzamelen en delen.”

De Dromensite maakt onderdeel uit van een reeks van activiteiten, die het Nationaal Comité Inhuldiging heeft ontwikkeld rond de inhuldiging van onze nieuwe Koning. De Nationale Postcode Loterij maakt de Dromensite en de totstandkoming van het boek organisatorisch en financieel mogelijk. Bekijk de website: www.deeljouwdroom.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.