Bijgewerkt: 30 november 2021

De Concertina's met concert feliciteerden de 35-jarige Meent

Nieuws -> Informatief

Bron: Concertina's
21-03-2017

Ontmoetingscentrum De Meent 35 jaar! De Concertina’s zijn één van de eerste huurders en komen dus al 35 jaar in De Meent. Dat geldt ook voor Elly Meekel, dirigent van Concertina’s Akkordeonorkesten en één van de vrijwilligsters van het eerste uur. De Concertina’s hebben daarom op zondagmiddag 19 maart 2017 een concert georganiseerd in de grote zaal van De Meent met het A/B-orkest. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de herinneringen aan 35 jaar Meent te delen, was de toegang tot het concert gratis. De belangstelling was overweldigend!

Foto Amstelveen
(Foto Jan Demming - 2017)

Elly Meekel dirigeert de accordeonspelers tijdens het concert van de Concertina's op 19 maart 2017 in De Meent


De feestelijk aangeklede tafels werden uit de zaal verwijderd om extra stoelen te kunnen plaatsen. Aan de hand van het huidige repertoire van het orkest zijn herinneringen aan medewerkers en vrijwilligers, andere gezelschappen en bijzondere gebeurtenissen in De Meent opgehaald. Elly Meekel heeft de herinneringen prachtig verwoord, ondersteund door foto’s van vroeger.

Naast het gezamenlijk ophalen van herinneringen, werd na de pauze ook uit volle borst meegezongen bij diverse nummers. De in dit wijkcentrum zo belangrijke familiecultuur werd daarmee extra benadrukt. Op de melodie van ‘Oh Waterlooplein’ was door Geertje Vrolijk een speciale tekst geschreven om de belangrijke functie van De Meent nog eens onder woorden te brengen. Het refrein zegt genoeg:

’t Is feest in De Meent
’t Is feest in De Meent
Al 35 jaar een feit
Voor sport en creativiteit
Gezelligheid kent geen tijd
Je kunt het hier kwijt!

Na afloop van het bijzondere concert werd door verschillende bezoekers nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS