Bijgewerkt: 22 september 2023

De ComputerPlusBus in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
29-06-2010

Het Nationaal Ouderen Fonds stuurt naar 160 steden van Nederland tussen maart en november sinds 3 jaar de zogenaamde ComputerPlusBussen, om senioren te ontvangen in de bus, waarin een complete leslokaal met vier computers is ingericht.

Computerplusbus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Arthur Angelier van het Nationaal Ouderenfonds vertelt over het belangrijke doel van deze actie: senioren moeten computeren


Arthur Angelier, van het Nationaal Ouderenfonds vertelt ons in de bus op maandag 28 juni 2010 op het Stadsplein van Amstelveen, dat ze met een aantal medewerkers senioren ontvangen, die niets, of weinig van computers te weten en ze gaan samen met de mensen achter de computers zitten en geven uitleg over allerlei zaken.

Ze krijgen informatie, hoe ze met het toetsenbord en met de muis om moeten gaan, maar ze laten ook leuke dingen zien, zoals informatie opzoeken met Google, hun woning bekijken met Google’s Street Vieuw, of Google Earth, maar ze spelen ook spelletjes en leren ze e-mailen.

Computerplusbus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Een mevrouw krijgt informatie over het basis computergebruik


Vervolgens vertelde Arthur Angelier, dat ze dit doen, omdat bij senioren eenzaamheid is een groot probleem en met een computer met internetverbinding haal je de wereld naar je toe in huis en je moet de deur niet eens uit om met anderen contact te krijgen.

Dat is het uiteindelijke doel, dat mensen enthousiast worden gemaakt voor het computergebruik en dat ze een echte computercursus gaan volgen in de toekomst. Deze maandag hebben ongeveer 30 Amstelveense senioren kennis gemaakt met de computers en hopelijk gaan ze hun kennis uitbreiden en wie weet kopen ze een computer met een internetverbinding!

De ComputerPlusBus is in samenwerking met het Mooiste Contact Fonds van KPN opgezet om ouderen kennis te maken met de computertechnologie. Na de laagdrempelige kennismaking met de computer, kunnen de ouderen bijvoorbeeld bij Seniorweb een cursus volgen.

Computerplusbus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De ComputerPlusBus staat op het Stadsplein van Amstelveen

In Amstelveen zijn er op verschillende locaties computercursussen, zoals in de bibliotheek, in verschillende wijkcentra, zogcentra, in de muziekschool, en in de Amstelland Senioren ComputerClub in wijkcentrum Westend.

De ComputerPlusBus staat op dinsdag 29 juni 2010 voor het wijkcentrum Wijkcentrum Alleman Adres: Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 1183 JM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.