Bijgewerkt: 3 oktober 2023

De Coming Out Day 2020 ook in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
11-10-2020

Op zondag 11 oktober 2020, is de Coming Out Day en hangt de gemeente Amstelveen de regenboogvlag uit. Sinds twee jaar is de gemeente Amstelveen een regenbooggemeente met een actieve diversiteitsagenda voor jong en oud om samen te werken aan een inclusieve gemeenschap.

Het Cobra Museum onderschrijft dit beleid, onder meer door de nieuwe tentoonstelling over het leven en werk van de Franse kunstenaar Claude Cahun. Op de foto staan Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Emancipatie en Discriminatie met de regenboogvlag voor het museum en Lillian Bóza directeur van het Cobra Museum.

De Coming Out Day is een jaarlijkse LGBT bewustmakingsdag die op 11 oktober wordt gehouden om lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT's) te ondersteunen (en soms ook andere groepen die typisch gegroepeerd zijn binnen de LGBT-gemeenschap) om 'uit de kast te komen'. Voor het eerst gevierd in de Verenigde Staten in 1988, was het oorspronkelijke idee gegrondvest op de feministische en homoseksuele bevrijdingsgeest van het persoonlijke politieke zijn, en de nadruk op de meest basale vorm van activisme die uitgaat naar familie, vrienden en collega's, en het leven als een openlijk lesbisch of homoseksueel persoon.

Foto Amstelveen
(Foto Matthijs Immink - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Emancipatie en Discriminatie met de regenboogvlag in de achtergrond en Lillian Bóza directeur van het Cobra Museum op het Sandbergplein in Amstelveen


Het fundamentele geloof is dat homofobie gedijt in een sfeer van stilte en onwetendheid, en dat als mensen eenmaal weten dat ze geliefden hebben die lesbisch of homoseksueel zijn, ze veel minder kans hebben om homofobe of onderdrukkende opvattingen in stand te houden. Uit de kast komen is een metafoor voor het zelf onthullen van de seksuele geaardheid of de geslachtsidentiteit van LHBT-mensen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.