Bijgewerkt: 20 april 2024

De Boekenweek 2013 komt er weer aan

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
04-03-2013

Tijdens de Nationale Boekenweek van 16 tot en met 24 maart 2013 ontvangt iedereen die lid wordt van de bibliotheek niet alleen een boekenbon van vijf euro, maar ook een voucher voor het unieke Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten, wat tevens dienst doet als vervoersbewijs voor een dagje vrij reizen met de trein op 24 maart.

Ook voor bestaande leden heeft de bibliotheek tijdens de Boekenweek een cadeau; dit jaar de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Schrijvers, televisiepersoonlijkheden, artiesten en andere coryfeeën schrijven over de mooie en minder prettige herinneringen uit hun leven. Daarmee wordt het boek nu al een collectors item met nog nooit gepubliceerde feiten over onze bekende landgenoten.

boekenweek Amstelveen
(Bron Boekenweek - 2013)

De flyer van het Boekenweekgeschenk 2013 met Kees van Kooten


Bibliotheekleden kunnen ook zelf een persoonlijk, of biografisch verhaal, gekoppeld aan het thema Gouden tijden, zwarte bladzijden insturen voor de schrijfwedstrijd.  Uit alle inzendingen kiest Abdelkader Benali vijfentwintig verhalen die samen als e-book zullen worden uitgebracht. Insturen kan tot en met zondag 7 april via www.dewebschrijvers.nl. Hier vindt u ook alle informatie over de wedstrijd.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar Gouden tijden, zwarte bladzijden. Tijdens de Boekenweek haalt de Bibliotheek Amstelland i.s.m. KCA en Boekhuis Aalsmeer schrijver Tommy Wieringa (Joe Speedboot) zaterdag 16 maart 2013 naar de Oude Veiling in Aalsmeer. Op 19 maart organiseert de bieb i.s.m. Libris Venstra Proza van Nu! in de bibliotheek Stadsplein. Vier veelbelovende auteurs en een interviewer zorgen voor een boeiende avond.  Kaarten voor de activiteiten zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de bibliotheken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.