Bijgewerkt: 4 december 2021

De Bibliotheek Amstelland zoekt design met een verhaal

Nieuws -> Informatief

Bron: Art Partner
08-05-2013

Design voelt zich  thuis in een wereld van verhalen. In samenwerking met Art Partner zoekt de Bibliotheek Amstelland jonge ontwerpers die een deel van de verbouwde bibliotheek willen inrichten en vormgeven met eigen productontwerpen.

Call-for-design

Voor dit nieuwe project is de bibliotheek op zoek naar ontwerptalent om een ruimte van 25-35m² in te richten met eigen werk. Bestaand werk, nieuw werk, een combinatie, of werk gericht op een bepaald thema. We verwachten actief gebruik van de ruimte en zijn dus vooral op zoek naar ontwerpers die meubels en ruimtes ontwerpen en maken. Het is ook mogelijk een thema binnen de bibliotheek te onderzoeken en op basis daarvan de ruimte in te richten.

De Bibliotheek Amstelland wil door de samenwerking met ontwerpers de waarde van kunst, creativiteit, verbeeldingskracht en het maakproces laten zien aan het publiek. In nauwe samenwerking met het eveneens Amstelveense bedrijf Art Partner worden designmeubels en objecten gelinkt aan boeken en geluid.

Flexi Amstelveen
(Bron Art Partner - 2013)

Flexikast, ontwerp van Lady Penelope


Directrice Christine Kempkes bezocht dit jaar de Dutch Design Week in Eindhoven:“Ik werd geraakt door het talent, de sfeer, de energie, de creativiteit, maar vooral door de verhalen achter de ontwerpen. Ik hoop, dat gevoel voor onze bezoekers in onze bibliotheek te kunnen brengen”. De nieuwe plek wordt inspirerend, spannend en verrassend. Tot juni 2014 zal deze speciale ruimte om de 3 maanden worden ingericht door een ontwerper, of collectief van ontwerpers. Hierdoor wisselt zowel het aanzien van de ruimte als de gekoppelde boekencollectie.

Achtergrondinformatie

De Bibliotheek Amstelland in Amstelveen wordt momenteel grondig verbouwd. Na de opening half juni 2013 gaan wij van start met een wisselende expositie van meubelontwerpers. Art Partner draagt kandidaten aan en samen met het inspiratieteam van de Bibliotheek Amstelland, waar diverse medewerkers en ook directrice Christine Kempkes in zitten, kiezen zij de exposanten. De geëxposeerde stukken koppelt de bibliotheek weer aan een speciale boeken- en muziekcollectie.

Periode

Elke ontwerper richt de ruimte voor 3 maanden in. De opening van de verbouwde bibliotheek zal in juni zijn. Dus de periodes liggen (ongeveer) van:

Juni 2013 – augustus 2013

September 2013 – november 2013      (deadline 27 juli)

December 2013 – februari 2014          (deadline  26 oktober)

Maart 2014 – mei 2014                        (deadline  25 januari)

Ontwerpers kunnen contact opnemen met Peter van den IJssel van Art Partner peter@art-partner.nl 06 42199207 www.art-partner.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.