Bijgewerkt: 22 september 2023

De Belastingdienst scheldt schulden van gedupeerde ouders kwijt

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
18-01-2021

Het kabinet wil dat ouders die zijn gedupeerd door de problemen bij de kinderopvangtoeslag, een nieuwe start kunnen maken in hun leven. De Belastingdienst en Toeslagen schelden daarom alle openstaande schulden van gedupeerde ouders kwijt. Dit betekent dat de Belastingdienst en Toeslagen op geen enkele wijze aanspraak maken op het bedrag van 30.000 euro dat gedupeerde ouders als compensatie krijgen uitbetaald.  Andere overheidsorganisaties, waaronder het UWV, het CAK, DUO en de Sociale Verzekeringsbank, zullen in principe eveneens de schulden van gedupeerde ouders kwijtschelden.

Foto Amstelveen
(Foto Arenda Oomen - 2020)

Alexandra van Huffelen (D66) staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane


Dat schreef staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. 'Ik vind dat ouders een volledig schone lei verdienen, zodat zij het bedrag aan compensatie kunnen gebruiken om  écht een nieuwe start te maken' - aldus de staatssecretaris. Van Huffelen is in gesprek met private schuldeisers over eenzelfde oplossing.

Ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag krijgen 30.000 euro als compensatie voor het leed. Gedupeerde ouders die zich vóór 15 februari melden bij Toeslagen krijgen het bedrag uiterlijk 1 mei 2021 uitbetaald. Ouders met een schade hoger dan 30.000 euro krijgen deze schade aanvullend vergoed op basis van de bestaande compensatieregeling. Daarnaast blijft Toeslagen samen met gemeenten werken aan oplossingen voor ouders die kampen met problemen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werk of gezondheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.