Bijgewerkt: 4 december 2021

De Amsterdamse Artiesten Club in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ger Overmars / Amstelveenweb
07-05-2013

Ger Overmars, drummer en zanger in verschillende bands, benaderde onze redactie, na het optreden van de de Amstelveense band 'Niet zonder ons' tijdens de Konninginnedag 2013 in de Dorpstraat in het Oude Dorp van Amstelveen. Tijdens dat optreden viel hij in voor de vaste drummer. Ger, zanger en slagwerker en doet ook de PR voor de Amsterdamse Artiesten Club en onderhoudt de homepage. Hij vertelt over zijn zijn muzikale carrière het volgende: 'Ik ben in 1969 gaan zingen. Dat klinkt als een eeuwigheid geleden anno 2013.

Toch kan ik me nog goed herinneren hoe het allemaal begon. Ik was destijds geluidsman bij een beroepsband, maar ging ook wel eens luisteren naar andere bandjes. Toen was ik aanwezig op een repetitie avond van de band Set-Etcetera en hun zanger stopte ermee. Omdat ze omhoog zaten, vroegen ze mij wat nummers mee te zingen tijdens een repetitieavond en zo is het gekomen. Dat zelfde weekend stond ik met de band op het podium’.

artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De zaal is al om 20 uur helemaal vol met muziekliefhebbers


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Henk Wolleswinkel, voorzitter van de club verwelkomt iedereen


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Na het oplossen van enkele technische problemen, begint de band eindelijk te spelen


‘Ik heb 12 jaar als duo gewerkt met John Lobo. Daar had ik enorm veel lol en heb er heel veel geleerd. John en ik waren een uniek duo, een gitarist en slagwerker en we zongen ook allebei. Zo’n duo ben ik eigenlijk nooit meer tegengekomen. We werkten op bruiloften, maar stonden ook in grote hotels zoals Americain, Okura en Hilton. Ook traden wij twee keer op voor Lou van Rees tijdens een cruise’.

artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het publiek geniet van de muziek


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Peter Broertjes de trompet- en Henk Broertjes de accordeonspeler genieten van het samenspel


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De sfeer in de zaal begint op stoom te komen en er verschijnen de eerste dansers op de vloer


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Henk Wolleswinkel speelt op het keyboard, maar hij zingt ook mee
‘Ongeveer 8 jaar geleden heb ik in eigen beheer een Kerst CD met Engelstalige kerstliedjes uitgebracht. Ik presenteerde ieder jaar op kerstavond de "Kerst-samen-zang" te Amstelveen in het Oude Dorp rond het kerkplein. Dat was een grandioze happening waar zo'n tweeduizend mensen gezamenlijk Nederlandse kerstliedjes zongen. Tussendoor trad ik dan op met Engelstalige Kerst nummers. Vandaar de Kerst CD. Toen vroeg men mij, of ik ook een cd had met mijn eigen repertoire, maar dat had ik niet. Dus ben ik de de studio ingegaan met als resultaat mijn cd Till...’

‘In 1995 kreeg voorzitter Henk Wolleswinkel het idee om 1x maal per maand met een aantal mede collega-artiesten een vaste avond te organiseren, om met elkaar te musiceren en te praten over muziek. Dit als voortzetting van de Prominentensoos en daarom bestaan wij in 2014 al 40 jaar. Dat gaan wij groots vieren’.

De Amsterdamse Artiesten Club

‘De naam Amsterdamse Artiesten Club komt voort uit het feit dat de club in Amsterdam is opgericht. Maar onze leden komen uit het hele land. Wij hebben zelfs Griekse muzikanten in de club. Mede door het parkeerbeleid is het niet meer op te brengen om zoiets in Amsterdam te organiseren. Na 6 jaar in restaurant Don Panza te hebben gezeten, zijn wij 4 jaar geleden door wisseling van eigenaar in Don Panza, naar club Nouvelle verhuisd.  Vanaf het eerste moment dat wij van start gingen, zijn deze samenkomsten uitgegroeid tot fantastische muziekavonden.

Geregeld houden wij een thema avond, waarbij wij speciale aandacht schenken aan b.v. dixieland, jazz, country en 60-er jaren muziek. Ook hebben wij een Fats Domino thema avond gehad met een samengestelde band van 12 muzikanten. Fijne muzikale avonden, met veel gastoptredens’. ‘Graag nodigen wij muzikanten, zangers, zangeressen en andere belangstellenden uit om bij ons langs te komen. Er is altijd live muziek aanwezig van het Intermusic combo:

artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Ger Overmars op de drums


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wim ter Bruggen speelt op de sax


artiesten club Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zangeres Vera Engel pakt de zaal helemaal in en de mensen genieten van de avond


Henk Wolleswinkel piano-keyboard en zang, Ger Overmars slagwerk en zang, Willem ter Bruggen saxofoon en zang. Ook bestaat de mogelijkheid om met minidisk op te treden. Clubavonden: Elke eerste maandag van de maand om 20.00 uur met uitzondering van juli en augustus als wij een zomerstop hebben. Kijk ook rond op de website van Ger Overmars en van de Amsterdamse Artiesten Club. Adres: Partycentre Nouvelle, Touwslagerij 11, 1185 ZP AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.