Bijgewerkt: 28 maart 2024

De ANWB is teleurgesteld met de stagnering van het aantal verkeersdoden

Nieuws -> Informatief

Bron: ANWB
08-05-2015

Het aantal verkeersdoden is in 2014 niet verder gedaald. Het totale aantal dodelijke verkeersslachtoffers bleef steken op 570. Daarmee stagneert de daling van het aantal verkeersdoden die in 2013 nog werd genoteerd. De ANWB is hierover teleurgesteld en betreurt, dat de daling van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers niet heeft doorgezet.  De ANWB pleit al jaren voor een betere ongevallenregistratie en doet een beroep op de minister van I&M om werk te maken van een snelle verbetering van de ongevallenregistratie.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2012)

Op de kruising Graaf Aelbrechtlaan met de Keizer Karelweg in Amstelveen, kregen op vrijdagavond 12 oktober 2012 om 22 uur 15 uur de hulpdiensten een oproep. Er werd gemeld, dat tijdens een aanrijding tussen lijnbus 170 van Connexxion en een personenauto, type Opel Astra de bestuurder van de auto bekneld was geraakt en ernstig letsel had opgelopen


In 2013 nam het aantal dodelijke verkeersslachtoffers met 80 af ten opzichte van het jaar ervoor. Een bemoedigende uitkomst, die uitzicht leek te bieden op een verdere daling. Nu deze verwachting niet is uitgekomen rijst de vraag waar dit aan ligt. Zorgwekkend is bovendien, dat van 73 dodelijke ongevallen niet bekend is, welke maximumsnelheid er ter plaatse gold. Dit aantal is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor en laat zien, dat de ongevallenregistratie verder terugloopt. Dit is zeer onwenselijk. Het is juist op basis van goede informatie over de toedracht van verkeersongevallen en de exacte locatie daarvan, dat de verkeersonveiligheid effectief kan worden bestreden met gerichte maatregelen.

Hier moet wat betreft de ANWB dus een inhaalslag worden gemaakt. De Bond constateert een lage registratiegraad van verkeersslachtoffers. Ook de registratie zelf is voor verbetering vatbaar. In 2009 werd 90% van de verkeersdoden door de politie geregistreerd. In 2014 is dat percentage gedaald naar 84%. Voor de verkeersgewonden, waarover de cijfers later dit jaar bekend worden gemaakt, ligt het percentage nog vele malen lager.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.