Bijgewerkt: 3 oktober 2023

De 8ste Pianopromenade in Amstelveen was een groot succes

Nieuws -> Informatief

Bron: Pianopromenade in Amstelveen/Amstelveenweb
15-10-2018

De jaarlijkse Piano Promenade Amstelveen werd dit keer weer georganiseerd door Lyda van Tol, Theo Ettema, Vincent Kuin, Frank en Elly van Kerkwijk en Karin van Kerkwijk. Het vond dit jaar op zondag 14 oktober 2018 voor de 8ste keer plaats en was een groot succes. De Piano Promenade werd geopend in ontmoetingscentrum ANNA, de voormalige St. Annakerk aan de
Amsterdamseweg 22, te Amstelveen.

De belangstelling voor het openingsconcert was enorm, meer dan 300 bezoekers kwamen om van de prachtige muzikale middag te genieten. Vervolgens werden er op 17 locaties in Amstelveen tussen 14.30 en 17.00 uur, huisconcerten gegeven door ongeveer 75 pianisten, vioolspelers, zangers en zangeressen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Theo Ettema sinds een paar maanden de voorzitter van de Stichting Pianopromenade Amstelveen verwelkomt de vele aanwezigen in ANNA


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Ontmoetingscentrum ANNA is helemaal vol met muziekliefhebbers op 14 oktober 2018 als de 8ste Pianopromenade van Amstelveen wordt geopend


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Zangdocente Lyda van Tol presenteert twee jonge pianisten, Eugene Ahn en Hyemin Cho


De locaties waren op een route van Bovenkerk naar de Handweg en verder via het Oude Dorp naar de Amsterdamseweg. Naast de woonhuizen die door de bewoners beschikbaar werden gesteld, vonden er ook concerten plaats op een aantal grotere locaties, zoals tuincentrum Life & Garden,het MuseumJan van der Togt en bij van Kerkwijk Piano’saan de Amsterdamseweg. Onze redactieleden begonnen in Ontmoetingscentrum ANNA met de muzikale tour, waar drie jonge pianospelers als eersten speelden. Als afsluiting speelden de heer Derk Pik en mevrouw Anne-Cornelie de Pont, maar die heeft de redactie niet gehoord, aangezien zij toen al op weg was naar Ateliers 24.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Sieger Jöbsis, een jonge pianist, geeft een miniconcert


Daarna werd de de locatie aan de Amsterdamseweg 24 bezocht waar pianist Laurens de Boer quatre mains speelde met Kyoto Kitayama. Met dit concert werd de nieuwe werkplek van de Amstelveense pianist De Boer ‘De Pianowerkplaats’, officieel geopend! Het thema was Middernacht en voor deze gelegenheid ‘Sketches for Midnight’ geschreven door o.a. Andreas Kunstein.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

In Ateliers 24 bij beeldend kunstenares Pascale Lefebvre speelt Fred de Vries, jazz-veteraan op de piano zijn improvisaties


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Pianist Laurens de Boer speelt samen met Kyoto Kitayama op de piano


De volgend muzikale halte was het Museum Jan van der Togt waar het Hobbema trio: klassiek pianiste Yumi Toyama speelde op piano, Jussi Paananen op viool en dochter Fransien Paananen op cello. Na hun miniconcert volgde het optreden van de Russische operazangeres Natalja Yakovleva.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Yumi Toyama speelt op piano, Jussi Paananen op viool en dochter Fransien Paananen op cello


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Operazangeres Natalja Yakovleva wordt op piano door Yumi Toyama begeleid
De 8ste Pianopromenade van Amstelveen vond op 17 verschillende locaties plaats en alles binnen de paar uur in de middag. Daardoor was het onmogelijk om alle miniconcerten te bezoeken en verslag van te doen. Promenade betekent in het Frans een wandeling langs een plaats, park of plein en zo waren alle voorstellingen van begin tot het eind ook te bewandelen: vanaf de Handweg naar Bovenkerk en vanaf het Dorpsplein langs verschillende punten aan de Amsterdamseweg. Maar zoals gezegd, om alles te beluisteren was geen doen, dus wat de redactie zag, staat deels op de video en kunt zien en beluisteren. Eén optreden in het Museum Jan van der Togt is verwijderd van de video wegens opmerkingen van de pianiste aan de redactie.

Het was een geweldige ervaring om op één middag zo veel kwalitatief goede musici te zien en te horen en volgend jaar gaat Amstelveenweb.com zeker ook andere locaties bezoeken. Tot ziens op de 9de Piano Promenade Amstelveen in 2019!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.