Bijgewerkt: 27 september 2022

De 6de Indie-Lezing in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
06-02-2017

Op zaterdag 11 maart 2017 wordt de zesde Indië-Lezing gehouden in Theater van 't Woord, OBA Amsterdam. De Indië-Lezing heeft dit jaar 'En toen stond ik er alleen voor' als thema en begint om 14:00 uur. De middag staat in het teken van de vrouwen die binnen en buiten de kampen verbleven tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Remco Raben, bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis van de Universiteit van Amsterdam opent deze middag.

Foto Amstelveen
(Bron Indisch Herinneringscentrum - 2017)

Deze middag staat in het teken van de vrouwen die binnen en buiten de interneringskampen verbleven tijdens de Japanse bezetting van Nederlands- Indië van 1941-1945


In zijn lezing verduidelijkt hij de positie van deze vrouwen. De specifieke feiten van het leven onder die omstandigheden worden belicht in gesprekken tussen presentator Youetta de Jager en de gasten. Robin Block, singer/songwriter heeft een speciaal lied geschreven en zal een gedicht voordragen. Het koor Malle Babbe sluit deze middag af met een aantal liederen waaronder de ‘Song of Survival’ naar het stemmenorkest van de vrouwen in een interneringskamp op Sumatra.

Deze middag wordt georganiseerd door 4/5 comité Amsterdam Zuid-Oost i.s.m. Stichting gastdocenten WO II werkgroep Zuid-Oost Azië, Indisch Herinneringscentrum, Stichting de Brug en gefaciliteerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Toegang gratis, reserveren verplicht via indielezing@gmail.com, of via de link op de website van het Indisch Herinneringscentrum. Adres: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, Zaterdag 11 maart 2017, 14.00-17.00 uur. Lees meer over: De buitenkampersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.