Bijgewerkt: 20 juli 2024

De 65ste Kinderboekenweek bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
30-09-2019

De 65ste Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2019 heeft als thema Reis mee! Wat is het snelste voertuig ter wereld? Een straaljager? Een raket? Niets daarvan, een boek! Want al lezend reis je in een paar seconden naar een andere wereld. In de Kinderboekenweek gaat het over boeken waarin treinen, tractors, fietsen, auto’s en andere voertuigen centraal staan. En niet te vergeten: vliegtuigen!

 Op vrijdag 4 oktober 2019 komt piloot Hans Nordsiek daarover vertellen. Dit voorjaar verscheen zijn boek 'Piloot met de vijf strepen'. Zelf een vliegtuig besturen, wie droomt er niet van? Als jongeman fantaseert Hans er vaak over. Hoewel hij er niet voor in de wieg lijkt te zijn gelegd, wordt hij uiteindelijk piloot met vier strepen, gezagvoerder en instructeur. Na achtentwintig jaar bij de KLM besluit Hans zijn luchtvaartverhalen te bundelen in Piloot met de vijf strepen. De grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen nemen je mee in de wereld van de luchtvaart, een wereld vol avontuur, belevenissen en leermomenten.

'Piloot met de vijf strepen' heeft een unieke augmented reality app. Met de app, een smartphone en/of tablet kunnen kinderen de auteur vragen voor te lezen. De verhalen komen ook tot leven met de app. Hans Nordsiek, inmiddels ook storyteller, deelt graag zijn verhalen om kinderen aan te moedigen hun dromen na te jagen. Piloot met de vijf strepen ISBN: 9789082933109 € 24,95.Op vrijdag 4 oktober, 15.30-16.30 u. voor kinderen van 4-8 jaar, 16.30-17.30 u. voor kinderen van 8-12 jaar. Locatie: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen Toegang: vrij. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl  of 020-6419880

Van zaterdag 5 oktober t/m zaterdag 12 oktober 2019 organiseert Libris Venstra in samenwerking met SHLFIE een Kinderboekenspeurtocht. Verspreid door de winkel staan SHLFIES met bekende hoofdpersonen uit kinderboeken. Doe mee en bepaal welke SHLFIE bij wie hoort en maak kans op je favoriete kinderboek. De bekendmaking van de prijswinnaar en de prijsuitreiking is op zaterdag 12 oktober.

Ook in het Venstra Café wordt de Kinderboekenweek gevierd. Van woensdag 2 t/m zaterdag 12 oktober kun je samen met je vader/moeder/opa/oma/oppas voor 5 euro genieten van een kop koffie of thee en een limo of minichino met een cupcake. Tot slot. Het voorlezen door Adri, Francis of Kitty op vrijdag 4 en vrijdag 11 oktober staat ook in het teken van Reis mee! Op de Kinderboekenafdeling bij Libris Venstra. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils! Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteitenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.