Bijgewerkt: 2 oktober 2022

De 3de Indië-lezing in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-I
12-02-2014

Op zaterdag 8 maart 2014 wordt de 3de Indië-lezing gehouden in het Theater van 't Woord van de OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam om 14.00 uur. De Indië-lezing ‘Vertellen is herinneren is ontdekken’ wordt gepresenteerd door Conchita Willems en omvat twee spreeksters.

conchita Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Conchita Willems opent op 13 juni 2011 de tentoonstelling 'Sporen van het verleden' in het Broersepark in Amstelveen


Mevrouw Berthy Korvinus vertelt over haar leven en hoe en waarom zij zich inzet voor vrouwen in derde wereldlanden. Vrouwen die ondanks armoede, geweld en martelingen het heft in eigen handen namen.

Mevrouw Nancy Jouwe verhaalt over de vrouwen in het laatste stukje van de oost, waar de Nederlandse vlag stond, het laatste restje Indië. Hoe verging het vrouwen voor en na het loslaten van Nieuw Guinea.

De muzikale omlijsting wordt verzorgt door ‘Young Release’. De Internationale Vrouwendag 8 maart is bij uitstek het moment om het verhaal te vertellen over vrouwen in Nederlands-Indië.

Deze middag is georganiseerd door de stichtingen: Nusantara, 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost, Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië, Gastdocenten, De Brug, Indisch herinneringscentrum Bronbeek, Netwerk Vergeet-mij-niet. Toegang : gratis. Aanmeldingen verplicht : indielezing@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.