Bijgewerkt: 12 mei 2021

De 2de workshop van de Waag Society in bibliotheek Amstelveen in 2018

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
18-12-2017

Na de eerste succesvolle workshop in de herfstvakantie bieden de Bibliotheek Amstelland, Rabobank Amstel en Vecht, Gemeente Amstelveen en Waag Society uit Amsterdam ook in de kerstvakantie kinderen in Amstelveen de gelegenheid om op speelse wijze kennis te maken met nieuwe digitale technologie in een zogenaamde 'maakplaats'.

In de herfstvakantie hebben vier groepen enthousiaste kinderen hun eigen tas ontworpen passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Griezelen’. Tijdens de kerstvakantie gooien we het over een andere boeg en kunnen kinderen van zes jaar en ouder in de bibliotheek op het Stadsplein op dinsdag 3 en woensdag 4 januari 2018 met een vinylsnijder hun eigen sticker maken en een nieuwe uitvinding doen met de Makey Makey. Met de Makey Makey kun je functies van de computer overnemen met twee draadjes. Je kunt dan elk onderwerp naar keuze, zoals een banaan of een knuffel, op je computer aansluiten. En vervolgens een spelletje doen op je eigen ‘banaantoetsenbord’.De workshop past bij het streven om Amstelveen steeds meer te ontwikkelen als een 'smart city'. Dat heeft diverse karakteristieken, waaronder het stimuleren van leren en ontwikkelen, conform de wens van College en Raad. De Rabobank Amstel en Vecht onderschrijft dit streven van ontwikkeling en innovatie – vooral in samenwerking met scholen en andere instellingen – ook en werkt daarom graag mee' - aldus directievoorzitter Eric Lücke.

'De Bibliotheek Amstelland heeft de ambitie een krachtige partner te zijn voor scholen en andere organisaties om educatieve, culturele en innovatieve programma's aan te bieden. Naast leesplezier en mediawijsheid gaat het daarbij steeds vaker ook om het stimuleren van creativiteit met nieuwe technieken, beter bekend als de 21ste-eeuwse vaardigheden' - aldus Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie en Programmering bij de bibliotheek. De workshops zijn op woensdag 3 en donderdag 4 januari van 12.30-14.30 uur en van 15.00-17.00 uur. Leeftijd: 6+ Prijs: leden € 10 en niet-leden € 15. Kaartjes zijn online te reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.