Bijgewerkt: 25 juli 2024

De Dag van de Aarde

Nieuws -> Informatief

Bron: Dagvandeaarde.nl / Earth Day
23-04-2006

In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde ieder jaar op en rond 22 april is zo’n impuls. Een periode waarin men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft.

De Stichting Dag van de Aarde introduceert de nationale dag voor bezinning en plezier: Dag van de Aarde met activiteiten in de hele periode na 22 april tot eind mei. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.

Jaarlijks wordt de periode vanaf 22 april t/m eind mei uitgeroepen tot Maand van de AARDE met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april. Een maand met speelse activiteiten en met specifieke aandacht voor de producten die de aarde voortbrengt.

Als voorbeeld: In de landen waar Dag van de Aarde al langer is ingeburgerd zien we op een groot aantal plaatselijke activiteiten, zoals markten, wandeltochten, muziekfestivals of opruimacties en vaak een paar grote evenementen, zoals in 1990 een 500 km lange menselijke keten in Frankrijk.  De agenda voor Dag van de Aarde is breed en omvat naast natuur en milieu tevens de onderwerpen wereldbevolking en overbevolking consumptie en andere onderwerpen . Het streven is een bewustwording en een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen.

Website: Dag van de aarde

Externe link: History of Earth DayAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.