Bijgewerkt: 21 september 2023

Danceliefhebbers twitteren KLM toestel vol

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
01-12-2010

KLM gaat als eerste ter wereld een extra directe vlucht inzetten na een Twitter weddenschap. De vlucht vertrekt van Amsterdam naar Miami op 21 maart 2011. Aanleiding is de befaamde Spring Break week in de VS, in combinatie met het driedaagse Ultra Music Festival van 25 tot en met 27 maart 2011 in Miami.

Als vóór maandagavond 6 december 2010 voldoende voorinschrijvingen zouden binnenkomen op de website www.fly2miami.nl , zou KLM een extra, directe vlucht inzetten van Amsterdam naar Miami speciaal voor de Nederlandse dance industry. De vlucht was binnen vijf uur vol en de teller staat nu op 351 inschrijvingen.

‘Het werd KLM op Twitter al snel duidelijk dat de vraag om een directe vlucht naar Miami sterk leeft in de Nederlandse dance scene. Daarop hebben wij besloten de weddenschap aan te gaan’, aldus Martijn van der Zee, Vice President E-Commerce bij KLM.

‘Het is met recht een primeur te noemen; het is namelijk de eerste keer, dat KLM een vliegtuig inzet op basis van een verzoek op Twitter. Voor KLM zijn Social Media steeds belangrijker voor het bieden van informatie en service.’

Spring Break?

Voorjaarsvakantie, ook bekend als Spring Break, studie week of lees week is een week lang vakantie in het vroege voorjaar op universiteiten en scholen in de Verenigde Staten, Canada, China, Korea, Japan, Taiwan, Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië en andere landen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.