Bijgewerkt: 13 april 2024

D66: Stadsplein Amstelveen is geen plek voor verkeerscontroles

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
08-11-2014

De fractie van D66-Amstelveen vindt het zeer onwenselijk, dat het Stadsplein afgelopen donderdag gebruikt is voor een grootschalige handhavingsactie van de politie, Koninklijke Marechaussee en Belastingdienst. Het volledige plein werd tot 21:00 afgezet om controles op voertuigen uit te voeren. D66 is niet tegen handhaving, maar de centrumfunctie van het Stadsplein maakt het verre van een ideale locatie voor dit soort activiteiten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Harmen van der Steenhoven, raadslid van D66-Amstelveen


Raadsvragen

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 12 november 2014 zal D66 vragen stellen aan het college van B en W over de kwestie. D66-raadslid Harmen van der Steenhoven: "Het Stadshart moet voor de bezoekers van het winkelcentrum een uitnodigend karakter hebben. Juist op een koopavond én wanneer René Froger in de Schouwburg optreed, pakt de politie tot en met de belastingdienst aan toe uit. Dit terwijl het plein juist méér gastvrijheid zou moeten uitstralen.” De democraten zullen aan de burgemeester gaan vragen, waarom er toestemming is verleend om de verkeerscontrole midden op het Stadsplein te laten plaatsvinden.

Aapjes kijken

D66 maakt zich daarnaast ernstige zorgen over de privacy van de personen die gecontroleerd worden. "Handhaving prima, maar de actie kreeg nu met tientallen omstanders een erg hoog ´aapjes kijken' gehalte.” aldus Van der Steenhoven. “Toen ik er afgelopen week langskwam werd er net iemand gearresteerd. Zo'n verdachte wordt dan onder het toeziend oog van honderd man afgevoerd. Zeer onwenselijk als het ook anders kan, bijvoorbeeld op een industrieterrein. Politiecontroles dienen wat D66 betreft niet als volksvermaak, of een openbare berechting." De fractie zal in de raadsvergadering een beroep doen op het college van B en W om voor dit soort acties in het vervolg geen toestemming meer te geven. "Wat ons betreft de eerste en de laatste keer." sluit Van der Steenhoven af.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.