Bijgewerkt: 20 juli 2024

Culturele picknick Samen rijk in Elsenhove

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
23-06-2008

Op woensdag 18 juni 2008 werd er op de picknickplek van Elsenhove een culturele picknick georganiseerd voor jong en oud door het Vrouwenplatform samen met Cardanus. Doel van de picknick was jong en oud in de natuur een vrolijk samenzijn te bezorgen. Tot ieders blijde verrassing was er een heel grote opkomst.

Welgeteld waren er 45 personen met de kindertjes erbij. Ik weet dit zo goed, omdat een hele viendelijke dame, in haar batik jasje, zich dat afvroeg. Deze lieve dame, mevrouw Cissy Heijligers was de gastspreekster. Ik zat naast haar op een bankje tegenover iedereen, en zo konden we zien, hoe iedereen zat te genieten van de fruitsalade, kaas, tonijnsalade, stokbroodjes en de groene olijfjes.. Iedereen zat op de grond op een groot zeil en was gezellig aan het praten met de persoon naast haar.

Picknick Amstelveen
(Conchita - 2008)

Mevrouw Cissy Heijligers tijdens de picknick


De lieve oude dame van 85 jaar had haar hele leven vredeswerk gedaan, overal waar ze maar kon. Zij vertelde over haar gehandicapte vriendin die niet spreken kon, wel geluiden maken, en waar ze een goede band mee heeft. Toen deze vriendin haar op een dag zei, dat ze graag een dominee wilde spreken en Cissy dit hem gevraagd had, weigerde de dominee dit. Hij moet toch zeker de persoon zijn, die het geduld moet kunnen opbrengen, om het in ieder geval te proberen. Want, als deze vriendin aan de telefoon is, kan mevrouw Heijligers aan de klanken van haar stem en haar intonatie, met veel liefde en hulp, wèl begrijpen wat ze zeggen wil.

Met andere woorden, als je luistert met je hart, versta je iedereen. Ook had mevrouw Heijligers een veelkleurige vlag bij zich als symbool dat er zoveel verscheidenheid bestaat. Net als mensen onder elkaar. En dat wij allemaal uiteindelijk verbonden zijn met elkaar, omdat wij allemaal dezelfde mens zijn. Om deze verbondenheid en de saamhorigheid te bevorderen, spraken nog twee dames over een praatgroep waarin je je levensverhaal kunt vertellen.

Ook een gezellig handwerkclubje om samen leuke dingen te gaan doen en misschien ook de Nederlandse taal beter te leren spreken, werd aangeboden. Dit laaste vindt plaats in de Meent op maandag en de praatgroep zal ook in Amstelveen gehouden worden.

 De culturele picknick was een liefdevol en positief samenzijn en iedereen ging weer met goede herinneringen naar huis.

Carla WüstAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.