Bijgewerkt: 21 juli 2024

Culturele bazaar tijdens het Stadspleinfestival Amstelveen 2017

Nieuws -> Informatief

Bron: P60
29-05-2017

Het jaarlijkse Stadspleinfestival Amstelveen is op zondag 18 juni 2017 van 12.00 tot 18.00 uur. Op de culturele bazaar is weer van alles te zien en horen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden en er zijn leuke prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. Op het podium staan Slagwerkgroep Bovenkerk, OVA Musical Vereniging Amstelveen, Amstel Gospel Choir, Big Time band, accordeon ensemble en big band Peewee’s Problem. In de muziekbus spelen ensembles van de muziek- en dansschool.De we are data mirror room staat voor de bibliotheek; een magische en slimme ruimte, waarin bezoekers onbewust bekeken en gemeten worden. Hoe dichtbij mag technologie in het privédomein treden? De 7de Amstelveen Triënnale, met werk van professionele kunstenaars, is op een groot scherm te zien, maar ook te bezoeken in het Cobra Museum, Museum Jan van der Togt en de Kunstuitleen Amstelveen (tot en met 16 juli 2017).

De Volksuniversiteit Amstelland presenteert haar programma 2017-2018 met workshops en het Amstelveens Poppentheater zorgt voor een bijenfeest op het plein. De dans komt van dansschool Mittelmeijer en Buenting Sport. Op de 2de etage van de bibliotheek is te zien hoe Amstelveen 2025 eruitziet. Ook is nog een deel van het kunstwerk HOME van Stephanie Rhode te zien over 60 jaar stedenband met Berlijn Tempelhof-Schöneberg en 20 jaar met Villa el Salvador (Peru).

BERLIN NIGHT IN P60. Zaterdag 17 juni 2007 vanaf 20.00 uur staat Berlijn centraal in P60 in het kader van 60 jaar stedenband. Talentband Knock on Wood uit Berlijn treedt op en Prof. Nomad heeft een Berlin Special Undercoversessie samengesteld met een eerbetoon aan David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, U2, Nina Hagen en Marlene Dietrich. Topmuzikanten uit de Nederlandse popscene spelen de klassiekers van deze artiesten uit hun Berlijnjaren. Informatie: www.stadspleinfestival.nl en https://www.facebook.com/stadspleinfestivalAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.