Bijgewerkt: 2 december 2021

Consulair steunpunt tijdens het Sziget Festival 2014 in Hongarije

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
08-08-2014

Samen met andere landen richt Nederland ook dit jaar tijdens het Sziget Festival een consulair steunpunt in. Bezoekers uit EU-landen kunnen daar terecht voor advies en hulpvragen. De 22e editie van het Sziget Festival vindt van 11 tot 18 augustus 2014 in Boedapest plaats. Het is één van de grootste multiculturele festivals van Europa en trekt jaarlijks 400.000 bezoekers, waarvan ongeveer 16.000 uit Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Mohai Balázs - 2013)

Sziget Festival in 2013


Het consulair steunpunt, herkenbaar aan de naam ‘E4U’, is van 13 tot en met 17 augustus  2014 dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur. In 2013 verstrekten medewerkers van de Nederlandse ambassade tijdens de week van het Sziget Festival 70 vervangende reisdocumenten, waar het jaarlijks gemiddelde op één document per week ligt.

Een goede voorbereiding verkleint de kans op problemen. De Nederlandse ambassade in Boedapest geeft bezoekers aan het Sziget Festival graag de volgende tips mee:

-Ga niet met grote hoeveelheden geld op stap.

-Neem klein geld mee voor de belangrijkste uitgaven.

-Berg waardevolle zaken op in de kluisjes die op diverse punten op het eiland beschikbaar zijn.

-Laat je paspoort op een veilige plaats in het hotel, of op de camping. Neem wel een kopie van je paspoort mee. Je moet je immers kunnen legitimeren.

-Maak een scan van je paspoort / ID kaart en sla deze op in je eigen mailbox.

-Reisdocument kwijt? Breng dan eerst een bezoek aan de ‘Lost & Found’ op het festival.

-Stop niet al je spullen in een tas. Neem alleen noodzakelijke dingen mee in een klein tasje, liefst te dragen onder je kleding.

-In grote mensenmassa’s ben je een makkelijke prooi voor beroving. Wees hierop alert.

Maak goede afspraken met je reisgenoten voor het geval je elkaar kwijt raakt. Voor meer tips en nuttige informatie tijdens het Sziget Festival, volg de Facebookpagina van ‘E4U’.

Sziget Festival?

Het Sziget Festival is een jaarlijks terugkerend evenement, dat meestal in de eerste week van augustus plaatsvindt. Het festival duurt zeven dagen en wordt gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het Sziget-festival (Sziget is het Hongaarse woord voor 'eiland') is één van de grootste muziekfestivals in Europa. Het trekt jaarlijks zo'n 370.000 bezoekers. In 2013 had Sziget zo'n 18.000 Nederlandse bezoekers. Ook Amstelveense jongeren bezoeken jaarlijks het festival.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS